Івано-Франківськ

Замах на “Патлатого”: чому в Івано-Франківську відклали розгляд апеляційної скарги ймовірного кілера

За версією слідчих арештований та його спільник більше як тиждень готували замовне вбивство підприємця з Вовчинців.

233810074 542272687206084 5178085776313756743 n scaled 1

Сьогодні в Івано-Франківському обласному апеляційному суді мали розглянути скаргу одного із підозрюваних у замаху на вбивство бізнесмена із Вовчинців Франківської громади. Однак слухання не відбулося, повідомляє ПІК.

В суді журналістові ПІК пояснили:

“Підозрюваним інкримінують важку статтю кримінального кодексу, за якої передбачене спецконвоювання. Дозвіл на це дає Київ. На сьогодні у слідчому ізоляторі, де утримуються зловминики, такий дозвіл отримати не встигли. Тому апеляційну скаргу 29-річного киянина Павла Зайцева відклали, скоріш за все до 13 серпня”.

В суді також додали:

“А завтра, 12-го, відбудеться розгляд апеляції його спільника, 26-річного громадянина Білорусі Максима Забасена. Дозвіл на його конвоювання уже є”.

Яка писала ПІК, двох чоловіків затримали 5 серпня близько 22:30 в Івано-Франківську.  У них поліцейські виявили не тільки зброю, а й пакети із пластиковими пляшками, наповненими легкозаймистою рідиною, GPS-трекер та два комплекти номерних знаків, повідомляв Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Міський суд обрав чоловікам запобіжний захід у виглядів 60 діб тримання під вартою без права застави. Вони подали апеляційні скарги. 

За версією слідчих арештовані більше тижня готували замовне вбивства підприємця на псевдо “Патлатий”.

Для цього купили два автомобілі, зброю, запальні суміші. Діяли за розробленим планом, стежили за потенційною жертвою. А “спалилися” на “дрібниці”. Поліцейські при відпрацюванні міста звернули увагу на їх авто з неосвіченими номерами, що й привернуло увагу.

Далі, помітивши, що водій та пасажир помітно нервують, поліцейські вирішили провести перевірку автомобіля й одразу помітили, що на задньому сидінні з-під тканини виглядає фрагмент зброї. Це був автомат Калашникова з глушником, прицілом та патронами у магазині.

Слухання апеляційної скарги підозрюваного Забасена призначене на 13.40, 12 серпня.

Читайте також:

У Франківську затримали білоруса та киянина з нелегальною зброєю

Стали відомі подробиці розслідування справи білоруса та киянина, у яких виявили нелегальну зброю

Видали у Франківській поліклініці: на кордоні затримали чоловіка з підробленим сертифікатом про вакцинацію (ФОТО)

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено