Івано-Франківськ

На Тернопільщині знову запрацює цукровий завод

Збаразький цукрозавод, як і понад півтори сотні цукрозаводів по всій країні, на жаль, призупинив свою діяльність.

На Тернопільщині, у Збаражі планують відновити роботу цукрового заводу. Про це  10 серпня повідомив генеральний директор ТзОВ «Радехівський цукор» Віталій Сікорський під час наради з аграріями за участю Збаразького міського голови Романа Полікровського, представників управління економіки, керівників фермерських господарств, сільськогосподарських товариств краю, пише agronews.ua.

На Тернопільщині знову запрацює цукровий завод

Впродовж останніх двох років завод стоїть законсервований. Його утримання у такому стані власникам обходиться в 1 млн доларів у рік. Віталій Сікорський готовий виправити ситуацію, але просить допомоги у сільських господарників, які б повернулися до вирощування цукрових буряків. Не секрет, що багато аграріїв закинули цю справу через перевиробництво цукру в Україні.

Зараз же ситуація кардинально змінилась, цукру не вистачає, він став занадто дорогим, тому галузь потрібно, хоча не у попередніх масштабах, але відроджувати.

Збаразький міський голова Роман Полікровський пообіцяв всіляке сприяння у справі вирощування цукрових буряків, зокрема і через домовленості та залучення до неї керівників сусідніх громад.

Читайте також у ПІК:

У Тернополі в дитячому садочку виявили норовірус

11 серпня 2021: свята, події, іменини, прикмети, заборони

На Тернопільщині ремонтують міст на дорозі Р-24 Татарів – Косів – Коломия – Кам’янець-Подільський (ВІДЕО)

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено