Івано-Франківськ

Пам’ятник Тарасу Шевченку вперше встановлять на Близькому Сході

19 серпня 2021 року в Лівані у місті Баабда в рамках відзначення 30-ї річниці Незалежності України урочисто відкриють пам’ятник Кобзареві.
00

Автором пам’ятника є ліванський скульптур та випускник Української академії образотворчих мистецтв П’єр Карам, повідомляє ПІК з посиланням на Управління закордонного українства МЗС України.

Пам’ятник з бронзи Шевченку стане першим на Близькому Сході і сотим за кордонами України.

“В Лівані дуже добре знають українського поета через захоплення та пропагування його творчості видатним ліванським письменником Михайлом Нуайме”, – йдеться у повідомленні.

У 2020 році в Українському парку поруч з Посольством України в Лівані було встановлено меморіальну плиту з висіченим на камені арабським перекладом «Заповіту», зробленого видатним ліванцем, який навчався у Полтаві на початку 20-го століття.

Як зазначається, на відкритті пам’ятника лунатимуть пісні на вірші Тараса Шевченка у виконанні українського бандуриста та композитора Ярослава Джуся та прозвучить слово Кобзаря від представників української громади.

Подію відвідають представники ліванської влади, суспільних та громадських кіл, дипломатичного корпусу, українська громада, працівники Посольства України та друзі України. Очікується, що до учасників відкриття звернуться офіційні гості з України.

Проєкт реалізовують Посольство України в Лівані за підтримки муніципалітету міста Баабда-Луайзе, Клубу ліванських випускників українських закладів вищої освіти та Громади українців Лівану.

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено