Івано-Франківськ

У МОЗ кажуть, що застуда або температура 37,2° не є протипоказом COVID-щепленню

На майже 7 млн щеплень від COVID-19 після імунізації зареєстровано 0,033% несприятливих подій. Про це Укрінформу повідомили у Міністерстві охорони
На майже 7 млн щеплень від COVID-19 після імунізації зареєстровано 0,033% несприятливих подій.

Про це Укрінформу повідомили у Міністерстві охорони здоров’я, пише ПІК.

“У відповідь на пандемію COVID-19 з 24 лютого 2021 року Україна здійснює вакцинацію від цієї хвороби. За цей період було введено майже 7 млн доз вакцин від COVID-19. Вакциновано двома дозами 2,5 млн українців, одну дозу отримали більше ніж 4,3 млн людей. На цю кількість введених доз вакцини проти COVID-19 було зареєстровано лише 0,033% несприятливих подій після імунізації. Більшість з них — несерйозні”, – йдеться у повідомленні.

У міністерстві додали, що всі вакцини проти COVID-19, що використовуються в Україні є безпечними та ефективними, адже схвалені Всесвітньою організацією охорони здоров’я для екстреного застосування.

Водночас протипоказами проведенню вакцинації від COVID-19 можуть бути:

  • – важка алергічна реакція на попередню дозу вакцини (якщо перше щеплення пацієнт отримав векторною вакциною (AstraZeneca), лікар, в окремій ситуації, також може призначити м-РНК вакцину для введення другої дози).
  • – гіперчутливість до одного з компонентів вакцини (дізнатися про склад вакцини можна у медичних працівників, які проводять вакцинацію).
  • – гостре захворювання (температура тіла вище 38,5ºC).

У міністерстві зазначили, що незначні інфекції, наприклад, застуда або субфебрильна температура (в межах 37,2-38,0°C), не є протипоказом щепленню.

Водночас, як наголошують у МОЗ, по кожному серйозному випадку ведеться розслідування відповідно до Порядку здійснення фармаконагляду.

У міністерстві зауважили, що також як несприятлива подія після імунізації реєструється будь-який летальний випадок, що стався в 30-денний період після введення вакцини. Таким чином, відповідно до українського законодавства та міжнародних норм організації фармаконагляду за несприятливими подіями після імунізації, в разі настання смерті протягом 30 днів після імунізації, проводиться розслідування.

У МОЗ наголосили, що вакцинація проти COVID-19 не запобігає розвитку інших захворювань або смерті від інших причин.

Людям, які приймають препарати, що впливають на імунну систему, мають серйозні хронічні захворювання або ж схильні до важких алергічних реакцій, потрібно проконсультуватись про вакцинацію зі своїм лікарем завчасно та повідомити про них медичного працівника, який проводить щеплення.

Також перед вакцинацією проводиться медичний огляд пацієнтів. Пі час цього огляду необхідно повідомити лікаря про будь-які алергічні реакції, що були раніше.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено