Івано-Франківськ

Бистриця забрала життя хлопця з Верховинщини, а не з Микитинців (ФОТО)

Молодшому сержанту-контрактнику Михайлу Денисюку було тільки 20 років.

DSC 4627 1 scaled

DSC 4611 1 scaled

Вже два тижні мешканці села Микитинці, що поряд з Івано-Франківськом, не можуть збагнути, який саме хлопець із їхнього села міг втопитися у Бистриці, як повідомляло про це Управління цивільного захисту 1 серпня, пише ПІК.

“У річці втопився хлопець 2001 р.н., житель села Микитинці”, – йшлося у повідомленні.

У ЗМІ теж з’явилася тоді доволі суперечлива інформація про те, як сталася біда. І це ще більше травмує родину, в яку справді прийшло горе.

ПІК з’ясувала, що насправді 31 липня ріка Бистриця-Солотвинська забрала життя 20-річного Михайла Денисюка із села Замагора Верховинського району – молодшого сержанта-контрактника військової частини, що дислокується в Івано-Франківську.

У той день, під вечір, Михайло з товаришами по службі поїхали відпочити на річку. В якийсь момент хлопець сказав, що йде на протилежний берег “в кущі” (туалетів нема).

Як розповіли солдати, хвилин через двадцять вони здивувалися, що побратим не повертається і пішли за ним. На побережжі хлопця не було. Про всяк випадок оглянули певну акваторію ріки.

Виявили Михайла на дні, плавати він не вмів. Солдати одразу почали надавати йому першу допомогу.  Небайдужі відпочивальники, серед яких були фельдшерка Лідія Сапіжак, викладачка біології Наталя Олексин та її син Тарас також намагалися врятувати хлопця, а Ірина Винник подзвонила у “швидку”. 

Щоправда, прибувши до річки, екіпаж швидкої не ринувся до потерпілого. Медики сказали, щоб солдати самі на ношах доправили товариша до машини швидкої. Як зауважили очевидці, “це був надто дорогоцінний час”. Хлопця доставили до лікарні, де тільки діагностували клінічну смерть в результаті утоплення.

Так непоправне горе уже вдруге впродовж року увійшло в домівку Марії Денисюк – мешканки села Замагора на Верховинщині. Минулої осені вона поховала чоловіка, з яким виховала чотирьох дітей. Михайло був передостаннім. Брат та дві сестрі не вірять, що вже немає життєрадісного Михайла, який мріяв стати офіцером, готував себе до навчання у Харківському військовому вузі, грав за свою частину у футбол.

 

DSC 4664 1 scaled

Ховали 20-річного хлопця усім селом. Попрощатися з солдатом приїздили з військової частини.

DSC 4906 1 scaled

Довга дорога на кладовище відкривала неповторні карпатські краєвиди, які змалечку ростили хлопця справжнім романтиком, зі світлою душею та неосяжними мріями. Однак Михайлова доля розпорядилася інакше.

DSC 4916 scaled

Коли процесія з його тілом підіймалася вгору до кладовища, хтось біля підніжжя сказав: “Михась іде в небо”.

За кілька хвилин над рідними полонинами рознеслася пронизлива мелодія гуцульських трембіт, що возвістили про початок вічного життя Михайла Денисюка – чудового хлопця із Замагори.

DSC 4950 1 scaled

DSC 4952 scaled DSC 4617 scaled DSC 4644 scaled DSC 4661 scaled DSC 4812 scaled DSC 4814 scaled

229839695 2608460742633627 4021937908125341378 n 2 scaled

Так написали рідні.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено