Івано-Франківськ

Для підопічних Франківського геріатричного пансіонату влаштували екскурсію у музеї Степана Бандери

Пенсіанерам показали історико-меморіальний музей Степана Бандери у селі Старий Угринів.

IMG 20210812 110128 scaled

Підопічні побачили уцілілу кімнату священичої резиденції, в якій проживала родина Бандерів з 1906 по 1933 рр., оглянули експозицію музею та прослухали неймовірно цікаву розповідь про родину Бандерів, пише ПІК.

«Сказати, що поїздка просто сподобалася – це не те слово. Це суцільне задоволення. Я прожив на світі 68 років, звісно що багато чув про Степана Бандеру. Але побувати в домі, де він народився, побачити усе на власні очі… Навіть у голові не вкладається, як у простому, невеликому селі народилася і виросла людина, яка змогла змінити історію усієї України. Адже Степан Бандера – людина, яку знають у всьому світі, шанують і поважають. Я дуже радий, що зміг поїхати на таку екскурсію», – каже Зеновій Дебренчук.

IMG 20210812 102610 scaled

Мешканці геріатричного пансіонату з величезним інтересом побачили справді унікальні матеріали, які зберігаються в експозиції музею.

«Однозначно, такі поїздки потрібні. Тим більше, що через карантинні обмеження мешканці геріатричного пансіонату досить тривалий час не мали змоги десь бувати. Поїздка до музею Степана Бандери досить символічна, адже незабаром ми святкуватимемо 30-річчя незалежної України”, – наголосив директор геріатричного пансіонату Віталій Яворський.

Серед учасників екскурсії був найстарший мешканець пансіонату – 94-річний Олексій Дмитраш, який колись і сам був учасником визвольної боротьби.

IMG 20210812 104955 scaled

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  уFacebook,Instagram,Youtubeта  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено