Івано-Франківськ

Богородчани: майже місяць хворих на коронавірус у місцевій лікарні не було

Наразі у Богородчанській лікарні від Covid-19 лікуються чотири пацієнти – троє з Богородчан і одна людина з Яблуньки.

Богородчани: майже місяць хворих на коронавірус у місцевій лікарні не було

Богородчани: медики проінформували про стан вакцинації у громаді. Імунізуватися можна практично у кожному селі громади, приміром, у «Центрі первинної медичної допомоги»  працюють дев’ять пунктів щеплень та дві мобільні бригади з імунізації. Для того, щоб вакцинуватися необхідно записатися у свого сімейного лікаря або за номером: (03471)-2-31-19 (реєстратура КНП «Центр первинної медичної допомоги», смт. Богородчани, тут ви зможете дізнатися всю необхідну інформацію щодо щеплення). Про це повідомляє Богородчанська селищна рада, пише ПІК.

«Наші медики вакцинували від коронавірусної хвороби 9 тисяч людей, але це не тільки жителі Богородчанщини, але й Івано-Франківського району. Масово вакцинували ми великі колективи, приміром, працівників газокомпресорної станції та управління підземного зберігання газу. Відтак, минулого тижня у селі Саджава головний лікар залучив 45 людей на вакцинацію препаратом Moderna”, – розповідає директорка КНП «Центр первинної медичної допомоги» Лариса Курташ.

 Вона також додала, що у жодного вакцинованого із дев’яти тисяч людей не було зафіксовано нетипових реакцій.

Наразі у Богородчанській громаді доступно чотири види вакцини. Це – CoronaVac (потрібні дві дози вакцини з інтервалом у 14-28 днів, ефективність – 83,5% після щеплення двома дозами); Pfizer (дві дози з інтервалом у 21 день, 95% ефективності), Moderna (дві дози з інтервалом у 28 днів, на 95% захищає від тяжкого перебігу захворювання). А також лише для ревакцинації використовують AstraZeneca, адже інтервал між двома дозами складає аж 12 тижнів.

 Крім того, що вакцинуватися можна в поліклініках і у сімейних лікарів, спеціальні мобільні бригади виїжджають на вакцинацію організованих колективів, тобто коли збирається для вакцинації більше півсотні бажаючих.

Читайте також у ПІК:

На Богородчанщині матір не виконує своїх батьківських обов’язків (ФОТО)

Covid-19 на Прикарпатті: статистика за 14 серпня

Стало відомо, скільки на Прикарпатті провакцинували дітей віком від 12-ти років

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено