Івано-Франківськ

Масових виплат на банківські картки не буде: українцям пояснили порядок одержання пенсій

Пенсійний фонд спростував інформацію про масове переведення одержувачів пенсій на банківське обслуговування з першого вересня.

У ПФУ наголосили, що пенсіонер обирає спосіб виплати самостійно. Змінити його можна шляхом подання відповідної заяви, йдеться на сайті ПФУ, пише ПІК.

У Фонді також нагадують, що в Україні діє два способи виплати пенсій:

  • за місцем фактичного проживання – організаціями, що здійснюють виплату і доставку пенсій (мова йде про “Укрпошту“);
  • через банківські установи (можна обрати один з 44 банків з відповідного переліку).

“Враховуючи зазначене, пенсіонери і після 1 вересня за бажанням продовжуватимуть отримувати пенсії через АТ “Укрпошта” з доставкою додому чи у поштових відділеннях незалежно від свого віку, стану здоров’я (наявності інвалідності) або потреби у постійному сторонньому догляді. Оплату послуг доставки пенсій здійснює за встановленими тарифами Пенсійний фонд України”, – йдеться у повідомленні.

У Фонді також зазначили, що постановою Кабміну від 25 травня поточного року передбачено проведення відбору на конкурсній основі організацій, що надаватимуть послуги доставки пенсій за місцем фактичного проживання одержувачів у межах України. Ця норма набуде чинності з 1 січня 2023 року. До цієї дати пенсії доставлятиме “Укрпошта” на умовах тристоронніх договорів.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено