Івано-Франківськ

Треба бути ідіотом, а не кілером, щоб з 4-ма патронами йти на вбивство: із зали суду на Прикарпатті (ФОТО)

Івано-Франківський апеляційний суд залишив під вартою на 60 днів молодого киянина, якому інкримінують замах на вбивство бізнесмена.

234868618 997485277736378 2668399015861327046 n scaled

На Прикарпатті, сьогодні, 16 серпня у відкритому судовому засіданні Івано-Франківський апеляційний суд розглянув скаргу киянина Павла Зайцева, якого підозрюють у замаху на вбивство прикарпатського підприємця на псевдо “Патлатий”.

Як відомо, Івано-Франківський міський суд виніс Зайцеву та його спільнику Максиму Забасену запобіжний захід у вигляді тримання 60 днів під вартою без права застави, повідомляє ПІК.

233834099 578988176595039 4084125865498662073 n scaled

Чоловік клопотав змінити йому на час слідства перебування в ізоляторі на  домашній арешт під заставу. Однак сьогодні суд залишив апеляцію без задоволення.

Це зумовлено тим, що киянина підозрюють у важкому кримінальному злочині, що передбачає тривале ув’язнення, тому слідчі не відкидають вірогідність, що він може втекти з країни. Тим більше, що Зайцев – громадянин Білорусі.

Таку позицію підтримував сьогодні й прокурор.

Павло Зайцев  висунув свої аргументи проти цієї версії:

“Я никуда не собираюсь бежать. Уже при задержании мы пошли на все уступки, согласились на все экспертизы, которые необоходимы для следствия. Кроме того, я являюсь добровольцем. Я принимал участие в  боевых действиях и мои документы по факту уже не действительные. А те что есть, они находятся у друзей, я должен подать их на рассмотрение для получения гражданства Украины, и по факту  я не могу никуда уезжать”.

Головуючий у судовому засідання суддя Богдан Кукурудз з огляду на те, що підозрюваний говорив російською, запитав його, чи той розуміє українську. Бо якщо ні, то потім можуть виникнути питання. Зайцев сказав, що все добре розуміє, але продовжив так, як і починав.

“Я всегда жил в Чернигове и работал татуировщиком, теперь работал в тату-салонах города Киева и больше нигде. Тоесть, мне некуда бежать. Более того, нет ни одного фактического доказательства, в чем я виновен. В деле только фигурируют слова “может быть причастным”.

Окрім того підсудний сказав:

“Оружие, которое мы получили, как сторона обвиненя утверждает, там при обыске было всего лишь  четыре патрона. Тоесть, если бы я действительно являлся килером, вы представляете, каким надо быть идиотом, умолишенным, чтобы с четырьма патронами идти на такое злодеяние. Поэтому, чтобы следствие могло нормально разобраться, а я мог себе зарабативать на жизнь, я повторюсь, что работаю татуировщиком, прошу опредедить меня под домашний арест”.

Суд не сприйняв аргументи підозрюваного, як достаньо вагомі. А тому після повернення з дорадчої кімнати головуючий у засіданні Богдан Кукурудз зачитав ухвалу, згідно з якою киянин перебуватиме 60 днів в ізоляторі тимчасового утримання.

На сторінці Івано-Франківського апеляційного суду у Фейсбук розмістили наступне повідомлення:

“16 серпня 2021 року колегія суддів з розгляду кримінальних справ не задовольнила апеляційну скаргу і другого підозрюваного у підготовці до умисного вбивства на замовлення за попередньою змовою групою осіб (ч. 1 ст. 14, п. 11 п. 12 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України) та незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами (ч. 1 ст. 263 КК України) на обраний Івано-Франківським міським судом запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави”.

Читати також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

 

 

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено