Івано-Франківськ

В Афганістані люди чіпляються за літаки і падають з них при зльоті (ФОТО, ВІДЕО)

У столиці Афганістану Кабулі люди прориваються до літаків, аби втекти з країни через захоплення влади  ісламістським угрупуванням «Талібан». 

В Афганістані люди чіпляються за літаки і падають з них при зльоті (ФОТО, ВІДЕО)

В Афганістані щонайменше п’ятеро людей загинули, коли натовп намагався проникнути в літаки, що вилітали. Сотні афганців вторглися на злітно-посадкові смуги аеропорту ще до світанку.  Люди в паніці намагаються штурмувати літаки, що вилітають із Кабула, пише Главком.

Іноземні посольства попередили своїх громадян та громадян Афганістану, що їхати до аеропорту небезпечно, і їхати туди слід лише за вказівкою. Працівників посольств в неділю вертольотами доставляли на військову сторону аеропорту, яку охороняють американські солдати.

Нагадаємо, що 15 серпня бойовики ісламістського угруповання “Талібан” увійшли до столиці Афганістану Кабула. У твіті афганського президентського палацу говорилося, що стрілянина була чутна в декількох точках навколо Кабула, але що сили безпеки в координації з міжнародними партнерами контролювали місто.

В Афганістані люди чіпляються за літаки і падають з них при зльоті (ФОТО, ВІДЕО)

Президент Афганістану Ашраф Гані покинув країну після того, як таліби увійшли в Кабул. Він подав у відставку й вилетів до Таджикистану. “Талібан” наразі утримує всі прикордонні переходи Афганістану. Відтак аеропорт Кабула залишається єдиним шляхом втечі з країни. 

Також додамо, що Україна евакуювала з Афганістану 30 наших громадян. Про це повідомив президент Володимир Зеленський в Twitter.

“Через зростання насилля в Афганістані Україна активізує зусилля для безпечного повернення своїх громадян додому. З Кабула сьогодні евакуювали понад 30 українців. Незабаром вони будуть у безпеці. Україна завжди прийде на допомогу своїм громадянам, що б не відбувалось у світі!”, – написав Зеленський.

Влада понад 60 країн у спільній заяві закликали забезпечити безпечний виїзд іноземців та афганців, які хочуть покинути Афганістан.

Читайте також у ПІК:

У мережі показали відео, на якому філе риби “вистрибувало” з духовки під час приготування (ВІДЕО)

Після пожеж Туреччину заливає дощами(ФОТО, ВІДЕО)

У Лондоні не можуть закрити всесвітньо відомий Тауерський міст (ФОТО)

Стало відомо, яку пенсію матиме Ангела Меркель і що ще (ФОТО)

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtubeта  Telegram

 

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено