Івано-Франківськ

Стало відомо, яку пенсію матиме Ангела Меркель і що ще (ФОТО)

На заслуженому відпочинку фрау Меркель матиме, окрім іншого, й надійне плече.

original 1taf scaled

Ангела Меркель – Федеральна канцлерка Німеччини – буде отримувати щомісячну пенсію в розмірі близько 15 тисяч євро.

Такі дані оприлюднив Союз платників податків ФРН в п’ятницю, 13 серпня, передає Deutsche Welle, пише ПІК.

Як пояснили в організації, Меркель має право на таку пенсію завдяки багаторічному стажу роботи в Бундестазі (від 1990 року), Кабінеті міністрів і на посту голови уряду (від 2005 року).

Право на пенсію, порядок її призначення та розрахунку регулюються в Німеччині законодавчо. Так, пенсія Меркель за її діяльність в парламенті нараховується відповідно до Закону про депутатів бундестагу, а за роботу в уряді – за Законом про федеральних міністрів.

Таким чином пенсія Меркель становитиме майже половину її нинішньої зарплати. Нині канцлерка заробляє трохи більше 35 тисяч євро на місяць. Як і всі колишні глави німецького уряду і президенти ФРН, Меркель також має право мати свій офіс і невеликий штат співробітників, включаючи офіс-менеджера, двох асистентів, секретаря і водія.

Фрау Меркель 67 років, через кілька місяців йде у відставку. Заміжня – вдруге. Дітей не має.

16124036 303

Після першого розлучення через 2 роки Ангела зустріла другого чоловіка – Йоахіма Зауера, однак на цей раз жінка вирішила не поспішати з весіллям. Пара офіційно узаконила шлюб тільки після 10 років стосунків, в 1998-му.

Чоловік знаменитості вирізняється замкнутістю, він навіть не прийшов на інавгурацію дружини. Але в особистому житті канцлера панує гармонія: пара завжди снідає разом, а у вихідні вони люблять вибиратися в оперу.

Нагадаємо, що канцлерка ФРН Анґела Меркель має намір відвідати Україну з візитом 22 серпня. Хоче зустрітися з Президентом Зеленським. Теми переговорів: безпека, двосторонні відносини та інші актуальні питання. Перед цим вона поїде до Росії.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено