Івано-Франківськ

Диво та й годі: на Прикарпатті добиваються ремонту дороги, якої немає

Нестандартна ситуація склалася стосовно 1,2 км дороги у Верхнянській територіальній громаді на Калущині.

235260084 1247198392386454 4598331978869471333 n scaled

Сьогодні, 17 серпня, Михайло Маліборський  – голова Верхнянської ТГ, що у Калуському районі на Прикарпатті, з’ясував: дороги, за ремонт якої люди борються роками, немає. Тобто, немає на карті Україні, повідомляє ПІК.

Йдеться про 1.2 км – від управління ТОВ “Карпатнафтохім” до села Верхня, що є частиною автодороги Довгий Войнилів – Станькова – Верхня (загальна протяжність 6.3 км).

Про те, що 1,2 км не мають статусу, довели після того, як Михайло поза регламентом з’явився сьогодні на нараді в ОДА та попросив слова.

“Вчора на сайті ДП “Дороги Прикарпаття” з’явилася інформація, що відтерміновано розгляд питання щодо проведення тендеру на ремонт нашої дороги. До нового року попередній голова ОДА Андрій Бойчук сказав громадам, що ремонтувати будуть ті дороги, на які громади дадуть співфінансування. А це зробили і що маємо?”, – сказав Михайло.

Далі він проінформував, що сесія Верхнянської сільської ради до нового року виділила на дорогу 1 млн. гривень, маючи надію, що її внесуть у список на ремонт. Але владі громади сказали, що потрібно співфінансувати 10% вартості ремонту.

“Ми вишукали у бюджеті ще 0,5 млн гривень та 0,5 млн надає компанія “Ґудвеллі Україна”, що працює на нашій території. Окрім того, ще 100 тисяч гривень власних коштів зібрали по хатах жителі громади. В червні був оголошений тендер. І на цьому все зупинилося. Скільки можна терпіти?”, – запитував Михайло Маліборський.

Голова ОДА Світлана Онищук, яка минулого тижня відкрито заявила, що “договорняки” щодо ремонту місцевих доріг уже не працюють, порекомендувала Михайлу Богдановичу поспілкуватися з юристами та іншими фахівцями ОДА і повернути питання дороги у суто правове русло (на фото).

Згодом ПІК запитала Михайла Маліборського, чим закінчилась розмова з фахівцями? Відповідь просто здивувала.

“З’ясувалося, що такої дороги немає. Тобто немає на карті України, в паспорті  доріг, хоча 50 років усі нею їздять”, – сказав голова Верхнянської ТГ.

Зазначимо, що резонансною дорогою користується 10 тисяч мешканців громади, а також такі потужні виробники, як “Карпатнафтохім” та “Гудвелі Україна”.

Більше того, є розроблена проєктно-кошторисна документація на ремонт дороги. За це проєктантам заплатили 200 тисяч гривень. Виникає питання, як вони робили проєкт на дорогу, якої документально не існує?

Словом, тепер Верхнянська сільська рада мусить починати питання ремонту дороги з її юридичного визнання. Як вважає сільський голова, найкраще було б прийняти ці 1,2 км на баланс громади і самостійно привести до належного стану.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtubeта  Telegram

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено