Івано-Франківськ

Тарифи на електроенергію для населення з 1 жовтня: відкрилися нюанси – постанова

Тариф у 1,68 грн/кВт-год діятиме також для гуртожитків та колективних побутових споживачів.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів ухвалив рішення знизити тариф на електроенергію для населення до 1,44 грн/кВт за умови споживання до 250 кВт-год на місяць.

Тариф на електроенергію у 1,44 грн/кВт-год діятиме з 1 жовтня до 30 квітня 2022 року для споживання обсягом до 250 кВт за місяць, для споживання понад цей обсяг тариф залишається 1,68 грн/кВт-год.

Про це йдеться у постанові уряду №859 від 11 серпня.

Уряд закріпив тариф в 1,68 грн за кВт-год для колективних побутових споживачів, гуртожитків, що розраховуються за електроенергію за загальним лічильником в частині споживання електроенергії фізичними особами для власних потреб, виключаючи професійну та господарську діяльність.

Тариф у розмірі 1,68 грн за кВт-год був закріплений за дачними та дачно-будівельними кооперативами, садовими товариствами, гаражно-будівельними кооперативами на технічні цілі та освітлення території.

Крім того, Кабмін відніс до категорії споживачів, які отримують електрику за фіксованою ціною, юридичні особи, які здають житло для внутрішньо переміщених осіб, і релігійні організації.

Крім того, для споживачів із багатотарифним засобом обліку залежно від часу використання застосовуватиметься коефіцієнт до фіксованої ціни:

  • Так, за двозонним диференціюванням за проміжок часу з 23-ї до 7-ї години (нічне мінімальне навантаження енергосистеми) коефіцієнт становитиме 0,5 фіксованої ціни.
  • За тризонним диференціюванням за проміжок часу він становитиме 1,5 фіксованої ціни в години максимального навантаження енергосистеми (з 8-ї до 11-ї години й з 20-ї до 22-ї години) та 0,4 фіксованої ціни в години нічного мінімального навантаження енергосистеми (з 23-ї до 7-ї години).
  • В інші проміжок часу ціна дорівнюватиме фіксованому тарифу.
Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtubeта  Telegram
Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено