Івано-Франківськ

Пісні, ігри та приготування національної страви: як у Рогатинській ТГ святкуватимуть День Незалежності

Оскільки цьогоріч Україна відзначає 30-у річницю Незалежності, то її святкування у Рогатині запланували на декілька днів.

kot12744 scaled

Під керівництвом міського голови Сергія Насалика сьогодні відбулося засідання оргкомітету з відзначення Дня Незалежності України в Рогатинській громаді. У полі зору – кожна деталь організації свята, йдеться на сайті Рогатинської міської ради, пише ПІК.

Головна концертна програма свята Незалежності стартуватиме вже цієї п’ятниці, 20 серпня, у Рогатині. О 13:00 год розпочнеться спільний молебень за мир та добробут України, українського народу й українське військо. Відтак у центрі міста за традицією урочисто піднімуть освячений Прапор України.

Оскільки цьогоріч низка провідних колективів громади стануть частиною обласного святкування Дня Незалежності, вирішили провести мистецьку академію з нагоди 30-річчя Незалежності України «Незламна, нескорена, жива» також у п’ятницю, 20 серпня.

Цього ж дня в історико-краєзнавчому музеї “Опілля” відбудеться відкриття виставки мистецьких творів рогатинських художників “БАРВИ ОПІЛЛЯ”. Початок о 15:00 годині.

А, власне, в День Незалежності, 24 серпня о 15:00 год., у Рогатині планується ще один колоритний захід для молоді – ватра «30 пісень». Ініціатором дійства стали рогатинські пластуни, котрі вирішили пригадати громаді, яке ж воно – пісенне серце незламної України.

Як зазначають натхненники свята,  на мальовничій локації – біля озера молодь співатиме народні, патріотичні та сучасні пісні. Плануються також цікаві вікторини, а смачним завершенням заходу стане приготування борщу на відкритому вогнищі.

Крім того, на жителів громади чекає виступ троїстих музик. Вони розважатимуть краян на танцмайданчику у парку ім. Р. Шухевича від 18:00 год.

Низка мистецьких програм з нагоди свята передбачена й в старостинських округах.

Зокрема, 22 серпня в селі Руда заплановано провести віче та гру-квест “Ігри патріотів”. Жителі села Пуків цього ж дня стануть учасниками панахиди та народного віча біля символічної могили Борцям за волю України.

А в День Прапора, 23 серпня відбудеться піша хода з селах Стратин та Добринів. а також панахида біля пам’ятника Сталінських репресій.

Варто зазначити також, що в низці сіл громади стартуватимуть святкові концерти, лейтмотивом яких є Україна та її шлях до незалежності.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено