Івано-Франківськ

СБУ отримала нові докази вербувань спецслужбами РФ прикарпатця для участі у війні

Чоловік провів 5 років у колонії.

630 360 1510800101 1474 sbu

Контррозвідники Служби безпеки України отримали свідчення жителя Івано-Франківської області, якого неодноразово намагалися завербувати російські спецслужби, повідомляє СБУ, пише ПІК.

“За наявними даними, колишній морський піхотинець Військово-морських сил України влітку 2016 року був затриманий правоохоронними органами РФ на території тимчасово окупованого Криму. За надуманими звинуваченнями він провів півтора роки в СІЗО міста Сімферополя. До ув’язненого застосовували психологічний тиск, побиття та тортури. Вирок суду за «злочин», який він не вчиняв, пообіцяли скасувати в обмін на згоду воювати проти України на боці фейкової «ДНР»”, – йдеться у повідомленні.

Після відмови, разом із іншими засудженими, українця етапували на територію РФ.

“Так у виправній колонії № 14 міста Краснодар він став очевидцем того, як іншим ув’язненим із числа громадян України російські правоохоронці пропонували отримати громадянство країни-агресора. Згода автоматично означала зменшення терміну покарання та службу у складі незаконних збройних формувань т. зв. «Л/ДНР»”, – повідомляє СБУ.

Упродовж п’яти років ув’язнення в Російській Федерації громадянин України неодноразово отримував пропозиції співпраці від представників силових структур РФ.

“У колонії № 6 Північно-Кавказького федерального округу Росії він отримав від співробітників ФСБ пропозицію змінити, окрім громадянства, ще й віросповідання та вступити на службу в батальйон «імені Ахмата Кадирова», що входить до складу Нацгвардії РФ”,- йдеться у повідомленні.

Чоловіку вдалося повернутися додому завдяки клопотанню представників дипломатичного корпусу України.

Контррозвідка перевірила свідчення колишнього морпіха. Встановлено, що він не вчинив державної зради та не дав згоди на співпрацю з російською стороною.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено