Івано-Франківськ

Українські науковці відтворили голос Тараса Шевченка без будь-якого запису

Українське креативне агенство відтворило голос Тараса Шевченка. Унікальний проєкт приурочили 30 річниці Незалежності України.
658c7961f69fb5642a121b7f8e47a62f XL scaled
Його творці кажуть, що відтепер кожен може почути те, як міг би звучати Кобзар, пише ПІК з посиланням на Фейсбук-сторінку агенства TABASCO.

“Cьогодні ми хочемо анонсувати одну фантастичну роботу нашої команди. Так, ми не побоїмося цього епітету, бо нам вдалося створити творчу реконструкцію голосу славнозвісного Кобзаря — Тараса Григоровича Шевченка”, – йдеться у повідомленні.

Самі творці проєкту кажуть, що ця розробка була найскладнішою за весь час їхньої діяльності. Адже перший фонограф для запису та відтворення звуку був винайдений у 1877 році, через 16 років після смерті Тараса Шевченка, тому записів голосу письменника не існує. Але зараз завдяки новітнім технологіям змогли наблизитись до його відтворення.

“У подробицях ви дізнаєтесь, як разом із зовнішніми експертами, за відсутності будь-якого запису, нам вдалося синтезувати голос на основі антропометричних даних та нейромережі”, – зазначили в агенції.

Партнерами проєкту стали Національний музей Тараса Шевченка, Міністерство закордонних справ та компанія Wantent.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено