Івано-Франківськ

У Києві триває саміт “Кримської платформи” за участі представників 46 країн світу (ВІДЕО)

Йдеться про установчий саміт Кримської платформи – першого переговорного майданчика України з деокупації Криму.

У Києві триває саміт "Кримської платформи" за участі представників 45 країн світу (ВІДЕО)

У Києві у виставковому центрі “Парковий” триває установчий саміт Кримської платформи – першого переговорного майданчика України з деокупації Криму. Перед початком засідання платформи відбулося спільне фотографування делегацій. Співачка Джамала виконала композицію “1944”. Про це пише ПІК з посиланням на Укрінформ.

“Ми не проводимо цей саміт заради самого саміту. Крим не має зникнути з порядку денного ще на 7 років. Тому вже сьогодні ми маємо зосередити на вирішенні конкретних проблем – це посилення санкцій, захист прав людини, подолання екологічних та економічних наслідків окупації, забезпечення свободи навігації в Чорному та Азовському морях”, – сказав на початку саміту Президент Зеленський.

Слоган Кримської платформи: “Крим — це Україна: Сильніші разом”.

Участь у Платформу підтвердили 45 країн. Зокрема, на рівні президентів представлені Латвія, Литва, Естонія, Польща, Словаччина, Угорщина, Молдова, Словенія, Фінляндія. Також у Кримській платформі візьме участь президент Європейської ради.

На рівні прем’єр-міністрів – Румунія, Грузія, Хорватія, Швеція. Дві держави – Швейцарію та Чеську Республіку – представлятимуть глави парламентів.

На рівні міністрів закордонних справ у саміті візьмуть участь такі держави: Туреччина, Франція, Іспанія, Італія, Бельгія, Австрія, Нідерланди, Люксембург, Ірландія, Данія, Болгарія, Чорногорія, Північна Македонія. Від Британії та Португалії будуть міністри оборони.

Делегацію Сполучених Штатів Америки очолює міністр енергетики, вона має статус президентської.

Німеччина також делегувала на саміт міністра енергетики. Норвегію представлятиме державний секретар МЗС.

Європейську комісію представлятиме віцепрезидент Валдіс Домбровскіс, НАТО – заступник генерального секретаря, Рада Європи і ГУАМ будуть представлені на рівні генерального секретаря.

Вісім держав – Нова Зеландія, Мальта, Японія, Австралія, Кіпр, Канада, Греція та Ісландія – будуть представлені на рівні послів.

Читайте також у ПІК:

Зеленський нагородив 22 військових ЗСУ: сімох посмертно

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль підтримав мости співпраці між Прикарпаттям та Донеччиною (ВІДЕО)

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль підтримав мости співпраці між Прикарпаттям та Донеччиною (ВІДЕО)

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено