Івано-Франківськ

У Франківську святковою ходою пройшлися ровесники Незалежності (ФОТО)

Цього року спеціально до 30-річчя Незалежності України у Франківську відбулася хода ровесників.

IMG 1683 scaled

30-річні мешканці Франківська урочисто пройшлися головними вулицями міста від Вічевого майдану до Меморіального скверу.

Близько трьох сотень однолітків Незалежності України, незважаючи на дощову погоду, взяли участь у ході, повідомляє ПІК.

“Відчуваю сьогодні незвичне піднесення. На мою думку, за останні 30 років наша країна піднялася, почала розквітати, і свідомість українців почала змінюватися в кращий бік: більше почали любити свою державу, свої звичаї, традиції та національні символи”, – каже учасниця ходи Ірина.

IMG 1669 scaled

30-річна Аліна теж виділяє позитивні зміни у період Незалежності. За її словами, українці більше почали цінувати та любити Україну та її символи:

“Мені здається, що тренд на вишиванки найбільше пішов після Революції Гідності. До того це не було настільки популярно. Оскільки вишиванка – це наш генетичний код, то зараз, що не захід патріотичного характеру, ми всі залюбки вдягаємо вишиванку.”

IMG 1672 scaled

Директорка угорницького садочка “Солов’ятко” Мар’яна Атаманчук з впевненістю каже, що за 30 років Україна “однозначно змінилася”. І, за її словами, рушієм розвитку стали саме українці.

“Люди у нас неймовірні: відкриті серцем, сильні духом, дуже сміливі та працьовиті. І я з своїми ровесниками дуже змотивувалася досягненнями українців, які ведуть Україну вперед. Наше спільне серце є незалежне і воно б’ється на Незалежність та розвиток”, – наголошує Мар’яна Атаманчук.

IMG 1680 scaled

Для подальшого розвитку України, на думку педагогині, кожному українцю потрібно робити справу свого життя, максимально прикладати зусиль для саморозвитку.

“І ще вміти усміхатися перехожим і мати відношення, що “це мій брат, моя сестра”. Ми – єдні, ми – Україна, ми – майбутнє”, – додала освітянка.

Дійшовши до Меморіального скверу ровесники Незалежності України спільно заспівали гімн України.

IMG 1693 scaled

IMG 1699 scaled

Варто зауважити, що у ході взяли участь не тільки ті, кому 30 років. Пройшлися й діти, і люди зрілого та старшого віку. А це свідчить про те, що франківці – душею молоді.

IMG 1701 scaled

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено