Івано-Франківськ

На Говерлі влаштували “ринок” – люди обурені (ФОТО)

Говерла — найвища вершина Українських Карпат і найвища точка України, її висота становить 2 061 м над рівнем моря.

240524024 1508541519485586 2360931058496318827 n scaled

На Говерлі люди облаштували точку продажу напоїв та снеків. Про це на своїй фейсбук-сторінці повідомив Віктор Кулик, пише ПІК.

“Ні це не центральний ринок, це г. Говерла!” – написав Кулик.

У коментарях люди обурюються та пишуть, що півлітри негазованої води на Говерлі вартує 100 гривень.

Ось декілька коментарів:

  • “Як боляче бачити, на що перетворюють святе для мене (і, гадаю, багатьох тут) місце Це жах і неповага до ГІР(((Люди, не купуйте там нічого!!! Можливо таким чином все це неподобство зупиниться!”, – пише Олена Бикхало.
  • “На то є магазини Базари  Гори не на то, щоб там базар робити й продавати напої у 2 рази дорожче Не робіть з найвищої вершини України базар”, – закликає інший коментатор.

Дехто з коментаторів порівнює імпровізований базарчик з екологічною катастрофою.  

  • “Це тільки одна частинка екологічної трагедії-катастрофи з Говерлою. А які яри можна побачити під час підйому на вершину глибинною 4-7 метрів. Тому що там де ходять люди – трава не росте, як наслідок водна ерозія. 20 років назад такого ще не було. І що ми маємо – ярково – балкова ерозія, площинний змив, втрата екзотичної ендемічної флори, гори сміття в додачу ” пивбар” на Говерлі. Вихід з цієї ситуації – сучасний підйомник (не крісла, а кабіни на 50 – 60 чол.). Так зробили в Німеччині, Швейцарії, Туреччині. І повна заборона пішого підйому. З однієї сторони виглядає дико, неприродно, але іншого я особисто не бачу”.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено