Івано-Франківськ

“Терновицька берегиня”: на Тисмениччині привітали з ювілеєм 90-річну мешканку (ФОТО)

Зі щирими вітальними словами представники місцевої влади привітали з ювілеєм 90 річну мешканку села Терновиця - Клару Романовську.

TERNOVYTSYA 01 GOLOVNA 90 ROKIV scaled

25 серпня, у середу відзначила 90-річчя мешканка села Терновиця Клара Романовська. Привітала поважну ювілярку міський голова Тетяна Градюк спільно зі старостою Нових Кривотул, Михайлом Мантуляком, повідомляє Тисменицька міська рада, пише ПІК.

TERNOVYTSYA 03 90 ROKIV scaled

Довідково:

Клара Петрівна Логаза (Романовська) народилася 25 серпня 1931 року у родині заможних селян в селі Розтока Велика Краківського воєводства, що зараз на території Польщі. У Клари було ще 2 братів і 1 сестра. До речі, один з молодших братів також живе у селі Терновиця. У 1947 році, внаслідок операції «Вісла», родину Логазів разом з тисячами українців вивезли з їхніх етнічних земель.

Опинилася сім’я на Полтавщині, у селі Книшівка. Переживши там важкий рік, Логази запрягли у віз корови та вирушили у Західну Україну, бо думали, що там ще немає колгоспів. Колись заможня родина хотіла отримати земельний наділ і господарювати. Проте не так сталося, як гадалося. Клара почала працювати в ланці, вирощувала пшеницю, буряки, льон.

Ювілярка завжди була доброю господинею, утримувала кілька корів, свиней, кури, обробляла городи, вишивала килимки та плела на спицях светри. Сьогодні пані Романовська — жвава і моторна, порається на городі, готує, спілкується з односельцями, згадує молодість та співає лемківських пісень. Таємницею довголіття жінка вважає віру в Бога, доброту, турботу про родину. У селі пані Клару називають терновицькою берегинею.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram
Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено