Івано-Франківськ

Зеленський звільнив посла України в Канаді: він родом з Коломийщини (ФОТО)

Пан посол також займав посаду Представника України при Міжнародній організації цивільної авіації (ІКАО) за сумісництвом.
240568375 10222936790000945 2101555448164005427 n
Посол України в Канаді Андрій Шевчеко, як і Президент Зеленський, який звільнив його з посади, не пояснюють причин такої кадрової зміни, пише ПІК.

В Указі Президента № 444/ 2021 сказано:

“Звільнити ШЕВЧЕНКА Андрія Віталійовича з посади Надзвичайного і Повноважного Посла України в Канаді та з посади Представника України при Міжнародній організації цивільної авіації (ІКАО) за сумісництвом”.

Натомість сам Шевченко написав на своїй сторінці у Фейсбук:

“Це були круті 6 років. Я повертаюся із вдячністю долі та великою вірою в українсько-канадську дружбу. Для цього сьогодні є все – реальне партнерство, плани за горизонт і могутня діаспора, яка створює між нами особливу енергію. Дякую ПрезидентамПетру Порошенку та Володимиру Зеленському за можливість послужити Вітчизні у важливий час і на важливій ділянці фронту”.

Він також додав:

“Дякую колегам-дипломатам – за професійні уроки і людську підтримку. У такій команді грати і перемагати – почесно і азартно. Вдячний Україні і українцям: представляти такий народ – привілей і гордість на все життя”.

Зазначимо, що 45-річний Андрій Шевченко родом із смт Гвіздець Коломийського народу.. Був призначений на посаду посла в Канаді Указом президента України Петра Порошенка у вересні 2015 року. До цього був народним депутатом Верховної Ради V, VI і VII скликань. Шевченко має журналістську освіту. До парламенту він працював шеф-редактором на “5 каналі”, ведучим на “Новому каналі” і в інших ЗМІ. Його дружина, киянка  Ганна Гомонай працювала на “Інтері”

Читайте також:

Чехія відкрила кордони для українців

Семеро прикарпатців отримали ордени та почесні звання

Приєднуйтесь до нас  у Facebook, Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено