Івано-Франківськ

Мер Косова пояснив причини закриття Яворів-Безульківської гімназії

Як писала ПІК, 30 серпня у селі Яворів Косівської ТГ люди перекрили дорогу, через ліквідацію навчального закладу.

999  large scaled

Міський голова Косова Юрій Плосконос пояснив, що закриття Яворів-Безульківської гімназії є виправданим, пише ПІК.

“У Яворів-Безульківській гімназії навчається 61 дитина, причому 12 з них в віддаленому корпусі в присілку Никовата. За 3,5 км від гімназії знаходиться Яворівський ліцей, в якому навчається близько 200 дітей при тому, що приміщення закладу розраховане на 470 дітей. Тому було прийняте рішення закрити гімназію, а дітей возити в ліцей”, – йдеться у дописі Юрія Плосконоса у мережі Фейсбук.

За словами міського голови, таким чином щорічна економія складе більш, як 5 млн гривень.

Мер Косова також додає, що для того, щоб зліквідувати малокомплектний навчальний заклад, необхідно мати три умови: базова школа неподалік, нормальна дорога між закладами і наявність автобуса.

“Не було в нас автобуса, але провели тендер і купили, причому автобус повнопривідний 4х4”, – пише Плосконос.

Він також наводить плюси та мінуси закриття навчального закладу:

“Економія коштів та підвищення рівня освіти дітей, а також навчання дітей в кращих умовах. В Яворівському ліцеї, порівняно з Яворів-Безульківською гімназією, є спортзал, є медичний працівник, є чи не найкраще обладнана столова серед всіх закладів освіти громади, великі просторі і світлі класи. З мінусів реорганізації – те, що частина вчителів закладу, який ліквідується, залишаються без роботи і стають на облік в центр зайнятості.”

Зважаючи на останній критерій, представники гімназії подали в суд на міську раду з вимогою зупинити дію рішення з ліквідації закладу. Свої дії вони пояснювали тим, що дітям стане дальше ходити до школи.

Проте Юрій Плосконос заявляє, що це повна нісенітниця, “адже автобус підбиратиме ту частину дітей, які раніше пішки ходили по дорозі з боку Снідавки”.

Він також спростовує інформацію про те, що приміщення гімназії хтось викупив.

“Ще один не геть здоровий “борець за справедливість”, кажуть, пише, що мовляв зекономлені кошти ми пускаємо на зарплату собі. Так от, зекономлені кошти державної освітньої субвенції можна використовувати тільки для потреб освіти: це зарплата педагогів, закупівля автобусів, шкільного приладдя, покращення матеріально-технічної бази освітніх закладів”, – наголошує мер Косова.

Юрій Плосконос підкреслив, що кінцевою метою дій Косівської міської ради є отримання дітьми більш якісної освіти, при цьому витрачаючи менші кошти. А за зекономлені кошти будуть розвивати матеріально-технічну базу закладів, спортивну інфраструктуру, що в свою чергу приведе до ще більшого покращення якості освіти.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook, Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено