Івано-Франківськ

У Долинській громаді вчителі нарешті зможуть отримати заробітну плату за липень

Також вирішили внести зміни до бюджету, збільшивши призначення з міського бюджету і направити на освіту додаткові кошти.

d79a9349b9138e9139ad52c3cd6025801475085963

У першому півріччі майже 80%  бюджету Долинської громади спрямовано на галузь «Освіта». Це 178 мільйонів 325 тисяч гривень.

Про це повідомляє Долинська міська рада, пише ПІК.

Крім того, зареєстровано заборгованість 32 мільйони 764 тисячі гривень по видатках з освітньої субвенції.

У міській раді кажуть, що освітяни не готові чекати своїх зарплат до кінця бюджетного року, тож повідомили, що готові до страйку.

Міський голова Іван Дирів каже, що страйк проблеми не вирішить, тому обговорили з депутатами запропоновані шляхи дофінансування галузі освіти та погашення заборгованості з боку держави перед освітянами.

“Вирішили внести зміни до бюджету, збільшивши призначення з міського бюджету і направити на освіту додаткових 3 мільйони 160 тисяч грн. Це дасть можливість погасити заборгованість із заробітної плати освітянам за липень та виплатити відпускні”, – йдеться у повідомленні.

Профільна заступниця міського голови Алла Шевченко повідомила, що сьогодні, 31 серпня, вже профінансовано 2 мільйони 180 тисяч гривень з міського бюджету.

“У найближчі дні педагоги отримають ці кошти. А з першого вересня очікується зарахування першого фінансового траншу освітньої субвенції вересня у розмірі 6 мільйонів 400 тисяч, що дасть можливість погасити борг по готівкових коштах відпускних”, – повідомляють у міській раді.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagramYoutube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено