Івано-Франківськ

В Україні підвищать стипендії студентам

Студентські стипендії обіцяють збільшити у 2,5 раза.

news big new stypendyya5bfb03e330c93 scaled

В Україні Уряд планує підвищити розмір стипендій для учнів закладів профтехосвіти, а також студентів закладів фахової передвищої та вищої освіти.

Про це на засіданні Уряду першого вересня повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, пише ПІК з посиланням на Суспільне.

“В закладах профтехосвіти стипендії будуть збільшені у 2,5 раза. А студенти вишів отримають підвищення щонайменше в 1,5 раза”, – зауважив політик.

Шмигаль нагадав, що останнє підвищення розміру академічних стипендій відбулось у 2017 році. Тож, за його словами, назріла нагальна необхідність підвищення соціального захисту учнівської і студентської молоді.

Станом на початок вересня 2021 року студенти денної форми навчання вищих навчальних закладів, учні в академіях, університетах та інститутах за спеціалізацією “бакалавр”, “магістр” і “аспірант” щомісяця отримують виплату у розмірі 1300 гривень. Студентам, які отримують підвищену стипендію, передбачено щомісячне нарахування на суму 1600 гривень.

Студенти коледжів і технікумів денної форми навчання отримують щомісячну допомогу в розмірі 980 гривень. Розмір підвищеної стипендії для них складає 1250 гривень.

Студенти профтехучилищ щомісяця отримують 490 грн. Підвищеної стипендії для них не передбачено.

Читайте також у ПІК:
Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram
Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено