Івано-Франківськ

Учителі Долинської громади на Прикарпатті припинили страйк

Педагоги 23 навчальних закладів Долинської громади на Прикарпатті припинили страйк і почали працювати.

90b61db9a95bce7a scaled

Про це повідомила учителька ліцею № 5 Надія Новошицька.

Вчора була нарада ініціативної групи. Більшість проголосувала за те, щоб вийти на роботу. Ми сьогодні вийшли працювати із такою умовою, якщо нам не виплатять гроші до 20 вересня, ми знову будемо страйкувати. Але сьогодні нам вже повністю закрили відпускні. Ми зараз очікуємо на частину серпневих грошей, і нам ще обіцяють аванс за вересень“, — сказала Надія Новошицька.

Голова профспілки освітян Долинської громади Іван Мельник розповів Суспільному, що 2 вересня працівники Долинської міськради та керівники ліцеїв утворили ініціативну групу.

Мені надійшла пропозиція від Долинської міської ради. 2 вересня о 12:00 мене запросили на нараду до голови громади. На ній були присутні голова, його заступниця, начальниця фінансового управління і виконувачка обов’язків начальника управління освіти. Також прийшли директори ліцеїв № 1 і “Європейського” №6 . Там ми обговорювали питання щодо зустрічі в Івано-Франківській облдержадміністрації“, — сказав Іван Мельник.

В ОДА ініціативна група Долинської громади зустрілася з представниками фінансового департаменту, департаментів освіти і науки та соціальної політики.

Йшла бесіда про те, яким чином припинити страйк і задовольнити вимоги вчителів. На цій зустрічі мене попросили, аби я звернувся до людей, щоб ухвалити відповідне рішення. Звідси й виникла пропозиція, що до 20 вересня будуть здійснюватися кроки спільно з працівниками облдержадміністрації і Долинської міської ради для вирішення фінансових проблем, які виникли у педагогів Долинської громади. Ми прислухалися“, — сказав Іван Мельник.

За його словами, станом на 14:00 3 вересня працівникам 18 закладів освіти Долинської територіальної громади заплатили відпускні.

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено