Івано-Франківськ

Назад у минуле: 20 років тому у Франківську прогримів перший фестиваль “РОК-ВИБУХ” (ВІДЕО)

Сталася подія саме 5 вересня 2001 року в приміщенні клубу «Ура», в кінотеатрі «Космос».

241180148 4259393367513799 5528930918958308437 n 1 scaled

Саме цей успішно проведений концерт дав поштовх проводити такі «сейшени» частіше і згодом вивів франківську рок-музику на новий рівень.

На прем’єрному фесті «РОК-ВИБУХ 2001» приймали участь гурти “Дисбаланс”, “Que Pasa”, “Фліт” та “Карна”.

Оцифрований запис фестивалю оприлюднив свого часу Тарас Зень:

 «Фестиваль відбувався в маленькому залі, але з добрим, якісним звуком і світлом. Була напрацьована певна інфраструктура: квитки продавались і цих грошей вистачало на покриття видатків, виплату відряджень – був рух», – пригадує засновник продюсерської мистецької аґенції «Універсал-Шоу» та першої цифрової студії звукозапису Юрій Косик.

Приміщення орендували в кінотеатрі «Космос» і для такого явища, як франківський рок, в нашому місті приміщення більшого на той час просто не знайшлося.

«Спочатку був один фестиваль із назвою «Рок-вибух». Втім, він розділився на два: «Рок-вибух» і «Рок-клубок». Другий пропагував більш веселіший, легший стиль, а вибух – «new metal і hardcore». Ці два фестивалі впродовж двох – чотирьох років притягнули всю увагу, навіть людей з-за кордону».

А на піку своєю шаленої популярності «Рок-Вибухи» припинилися.

«Все це померло в той момент, коли місцева влада вирішила, що їй це непотрібно і відповідно ми позбулись приміщення, а в один прекрасний момент цього базису не стало і розвалилась надбудова», – додає Юрій Косик.

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено