Івано-Франківськ

Віртуозний струнний ансамбль “QUATTRO CORDE” радував франківців музикою просто неба (ФОТО)

"QUATTRO CORDE" традиційно виступив під керівництвом Анжели Приходько.
Віртуозний струнний ансамбль "QUATTRO CORDE"

Концерт просто неба

Івано-Франківська обласна філармонія імені Ірини Маланюк у недільний день вітала глядачів оригінальною програмою не під куполом філармонійної зали, а на площі, де музика без кордонів і обмежень злітає під самісінькі небеса, пише ПІК.

Унікальний концерт відбувся в рамках Всеукраїнської культурно-мистецької акції  “Музика просто неба, що проходить за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України в межах відзначення 30-ої річниці Незалежності України.

Ця акція об’єднує кращі філармонійні колективи нашої країни і покликана привернути увагу до багатства українського мелосу, який сягає від барокко і до сучасної академічної музики.  Тому, на площі перед обласною філармонією відбувся унікальний концерт, де поєдналися всі складові: програмні вимоги проєкту, кількісний склад і віртуозне вміння, необхідне, щоб передати всю красу і велич української музики.

Віртуозний струнний ансамбль “QUATTRO CORDE”, Лауреат міжнародних конкурсів, зібрав чималу аудиторію, яка мала можливість насолодитися високим мистецтвом.

Віртуозний струнний ансамбль "QUATTRO CORDE" 240420121 3709505539274527 4622359228979664560 n scaled

Програма концерту складалася із творів видатних українських композиторів: Максима Березовського – сучасника Моцарта, Василя Барвінського, Миколи Колесси, Володимира Івасюка,  Віталія Маника – місцевого сучасного академічного композитора, члена Національної спілки композиторів, який слухав колег серед людей, що зібрались перед філармонією.

Віртуозний струнний ансамбль "QUATTRO CORDE"

Віталій Маник (в центрі)

Як сказала чарівна ведуча Христина Кобильчук, основним меседжем концерту було послання присутнім про те, що ми не поверхневі, що ми високоосвічена, духовна, аристократична нація. А така справжня класична академічна музика потребує чуйного вуха, чуйного серця і чуйних музикантів, справжніх віртуозів, які сьогодні ще раз ствердили, що є вагомою, українською, частиною великої, європейської музичної культури.

Віртуозний струнний ансамбль "QUATTRO CORDE"

Ведуча Христина Кобильчук.

Після концерту журналісту ПІК вдалось поспілкуватися з художнім керівником, концертмейстером та солісткою ансамблю “QUATTRO CORDE” Анжелою Приходько.

Віртуозний струнний ансамбль "QUATTRO CORDE"

Анжела Приходько

Пані Анжело, коли був створений ваш колектив і що означає така оригінальна назва?

Наш ансамбль був створений у 2000-му році і ми вже відзначили своє двадцятиліття. А назва його у перекладі з італійської  означає «чотири струни».  До першого складу нашого колективу  увійшли молоді обдаровані музиканти, повні енергії і любові до музики. Тому,  за період  творчої діяльності ми відіграли більше  1000-чі концертів.

Які твори ви берете до репертуару?

Репертуар колективу дуже різноманітний – від класики до сучасності, від творів легкого жанру до кращих зразків зарубіжної та української академічної музики.

Наші концертні програми охоплюють широку музичну палітру. Також із своїми музикантами я намагаюся якнайбільше брати до репертуару музику наших композиторів, особливо Івано-Франківських – Віталія Маника, Івана Фіцаловича, Сергія Орла, Богдана Шиптура, бо їхні твори є високим зразком високопрофесійної європейської музики.

Віртуозний струнний ансамбль "QUATTRO CORDE" Віртуозний струнний ансамбль "QUATTRO CORDE"

У вас такий великий досвід у музичній царині. З чого ж все починалося?

Почалося все з Бурштинської музичної школи, де викладач по класу скрипки Андрій Віщук і пробудив  у мені любов до музики, потім було довге навчання  в Івано-Франківському музичному училищі імені Дениса Січинського,  Львівській національній музичній академії імені Миколи Лисенка, де я ще закінчила виконавську аспірантуру.

Які знакові фестивалі, творчі проекти та музичні конкурси є у вашому доробку?

В нас достатньо довгий творчий шлях і тому ми маємо в своєму активі багато премог та нагород. На  Міжнародних конкурсах Євгена Станковича і Дмитра Бортнянського ансамбль два рази ставав Лауреатом ІІ-ої премії. Ми є учасниками Всеукраїнського фестивалю Прикарпатська весна, джазового фестивалю «Зимовий джем», Міжнародного мистецькиого проекту «Порто-Франко»,  дипломантами VII Міжнародного музичного фестивалю «Стравінський та Україна», XXIV  Музичний фестиваль ім. Анатолія Кос-Анатольського. Так що пишатися є чим, але ми, звісно, на цьому не зупинимося.

Віртуозний струнний ансамбль "QUATTRO CORDE"

Ці слова керівника не викликають ніякого сумніву. Це підтвердила гучними оплесками захоплена публіка, що з насолодою слухала елітну музику “QUATTRO CORDE”.

                      Розмову записала Руслана Гочіяєва-Шевчук.

                                                                          Фото автора.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено