Івано-Франківськ

На Прикарпатті 30 тисяч гектарів лісів наразі поза законом: що робити

Цією ситуацію можуть вигідно скориститися територіальні громади.

241197772 3037272369841405 5639531016734130141 n

На Прикарпатті є можливість значно розширити площі лісів. Про це сказав сьогодні на нараді в ОДА в.о. начальника обласного управління лісового та мисливського господарства Олег Ярошик, розкриваючи питання про першочергові завдання щодо виконання Указу Президента України «Про деякі заходи щодо збереження і відтворення лісів», повідомляє ПІК.

«На сьогодні держлісгоспами ідентифіковано 800 га нелісових ділянок, які не використовуються за цільовим призначенням, і на яких можливе проведення заходів із їх заліснення. За нашими підрахунками, за три роки держлісгоспи забезпечать висаджування понад 13 млн саджанців деревних і чагарникових порід”, – спрогнозував пан Ярошин.

Разом з тим він зазначив, що на території області є 30 гектарів лісів, які юридично не ідентифіковані. Якщо такі ліси виявлять у себе територіальні громади, то вони не мусять передавати ці масиви в управління лісового та мисливського господарства області. Громади можуть задокументувати ці ліси і на правах комунальної власності займатися їх збереженням  та відтворенням.

Державні ж лісогосподарські підприємства області готові забезпечити садивним матеріалом лісові господарства для відновлення лісового фонду. Для посадки уже цієї осені запасли 4,6 мільйонів саджанців.

До слова, Івано-Франківська область – єдина в Україні, де проінвентаризовані ліси.  Цю роботу провели за кошти ЄБРР у період 2009 – 2015 років. Інші регіони зобов’зані провести інвентаризацію тепер – згідно з Указом Президента.

Основними лісокористувачами в області є:
17 підприємств Івано-Франківського обласного управління лісового та мисливського господарства, за ними закріплено 75 % земель – 468,3 тис.га лісового фонду області.
25%(152,9тис.га) лісового фонду надано в користування іншим користувачам. Про це повідомляють на сайті управління.

Читайте також: 

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено