Івано-Франківськ

Джерелом захворювання є миші: на Прикарпатті виявили інфекційну хворобу

У Калуському районі четверо людей захворіли на лептоспіроз.

Джерелом захворювання є миші: на Прикарпатті виявили інфекційну хворобу

Джерелом захворювання є миші та щурі, дикі і сільськогосподарські тварини. Випадки лептоспірозу зафіксували в місті Калуші – 2, а інші два в селах Степанівка та Боднарів. Про це повідомляє Калуська міська рада, пише ПІК.

Випадки лептоспірозу реєструються в переважній більшості у серпні-жовтні з піком у вересні.

Основним засобом попередження захворювання є дератизація – знищення мишей і щурів.   З інших засобів профілактики лептоспірозу рекомендується використання в роботі по господарству рукавиць та гумового взуття, зберігання харчових продуктів кормів для тварин і реманенту в місцях, недоступних для гризунів.

 Довідково: лептоспіроз – це гостре зоонозне інфекційне захворювання людини і тварин, збудником якого є різні види лептоспір. Протікає у жовтяничній і безжовтяничній  формах.

  Лептоспіри до організму людини потрапляють через рот із забрудненими харчовими продуктами і водою через пошкоджену шкіру рук, ніг, слизові оболонки при купанні, користуванні забрудненою водою та догляді за худобою. Температура підвищується до 39-40ْ, людину морозить. З’являється загальна слабкість, головний біль, біль у попереку, суглобах і м’язах, особливо литкових. 

Захворювання на лептоспіроз часто призводить до тяжких наслідків, так як хвороба може протікати в тяжкій формі з ураженням нирок, печінки, очей. Смерть найчастіше настає від гострої ниркової недостатності. Завжди необхідно пам’ятати: тільки своєчасне звернення за медичною допомогою врятує вам життя.

Читайте також у ПІК:

В Івано-Франківську та на Калущині призначили нових керівників поліції

На Калущині у лісі рятувальники шукали зниклого грибника

Мешканці Калуської ТГ вперше відправляться на прощу до Гошева (ПРОГРАМА)

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtubeта  Telegram

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено