Івано-Франківськ

Власники кіз та овець на Прикарпатті отримали майже 1 млн грн допомоги

Дотацією скористалися одинадцять сільгосптоваровиробників, які на початок 2021 року утримували 1125 ідентифікованих та зареєстрованих тварин.

11be28554f62ceabb2eb77ab51a32aeb

Власники кіз та овець на Прикарпатті, відповідно до Постанови Кабміну № 107, скористалися  можливістю отримати дотацію. Таких отримувачів одинадцять, в їх господарствах на початок 2021 року було 1125 ідентифікованих та зареєстрованих в установленому порядку овець та кіз, пише ПІК з посиланням на інформацію департаменту агропромислового розвитку ОДА.

“Отримали дотацію такі фермерські господарства, як “Тирлич-К”, “Степан Мельничук-1”, “Овечка і компанія” Коломийського, “Дубовий кут” та “Еко-Карпати” Калуського, “Полонина Маковиця” Надвірнянського районів та інші  фізичні особи-підприємці. Зокрема, Микола Куцик з Городенки та Вадим Горан,  кооператив “Шеверина” Косівського,  “Гринявське лісове господарство” Верховинського, ТОВ “Дубовий кут” Калуського районів”, – йдеться у повідомленні департаменту.

На підставі наказу Мінагрополітики № 157 «Про затвердження розподілу коштів, які спрямовуються для державної підтримки за напрямом «Спеціальна бюджетна дотація за утримання кізочок, козематок, ярок, вівцематок» з державного бюджету для виплати дотації в область спрямовано кошти в сумі 940 тисяч гривень.

У департаменті агропромислового розвитку ОДА, пропорційно нарахованим сумам, здійснено розподіл коштів між суб’єктами господарювання, яким нарахована дотація за утримання овець та кіз.

Виплата дотації за утримання овець та кіз планується і в наступному році.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagramYoutube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено