Івано-Франківськ

70 корупційних правопорушень та 14 злочинних угрупувань : у прокуратурі проаналізували криміногенну ситуацію на Прикарпатті

На Івано-Франківщині рівень злочинності залишається одним із найнижчих у державі.
 unnamed 2 1 scaled
У четвер, 23 вересня 2021 року, під головуванням керівника Івано-Франківської обласної прокуратури Романа Хими відбулася координаційна нарада керівників правоохоронних органів області щодо стану протидії кримінальним правопорушенням, у тому числі вчиненим злочинними угрупованнями та на пріоритетних напрямах.
Про це ПІК інформує Пресслужба Івано-Франківської обласної прокуратури.

У нараді взяли участь керівники правоохоронних органів регіону, заступники керівника обласної прокуратури, керівники окружних прокуратур та керівники структурних підрозділів обласної прокуратури.
Відкриваючи нараду, керівник обласної прокуратури відзначив, що завдяки ефективній взаємодії усіх правоохоронних органів, виконанню узгоджених спільних заходів у боротьбі зі злочинністю вдалося досягти позитивних результатів.
unnamed 3 1 scaled
 «Спільними зусиллями проведено цілеспрямовану роботу щодо забезпечення ефективної протидії кримінальним правопорушенням, покращення стану законності і правопорядку на Івано-Франківщині. Рівень злочинності залишається одним із найнижчих у державі. Зменшилась кількість облікованих кримінальних правопорушень, не допущено росту особливо тяжких та тяжких злочинів», –зазначивРоман Хима.
Керівник прокуратури також зауважив, що суттєво активізовано протидію кримінальним правопорушенням у сфері господарської діяльності, передусім щодо легалізації (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом. Завдяки ефективному розслідуванню кримінальних проваджень на пріоритетних напрямах до суду направлено 70 обвинувальних актів про корупційні кримінальні правопорушення, кожен третій із яких – за фактами хабарництва.
Як результативну роботу Роман Хима відзначив протидію організованим формам злочинності: виявлено 14 злочинних угруповань.

Спільними зусиллями підвищено ефективність протидії злочинам у сфері економіки, охорони навколишнього природного середовища та незаконного обігу наркотичних засобів.
20210923 095928 (1)
Водночас керівник прокуратури закликав правоохоронців зосередитися на викритті злочинів у бюджетній сфері та посиленні  протидії корупції серед посадовців, протиправній діяльності під час проведення публічних закупівель. Потребує активізації також робота щодо виявлення та розслідування кримінальних правопорушень у сфері охорони довкілля та земельних відносин, протидії та ефективного розслідування правопорушень, учинених організованими групами.

За підсумками координаційної наради напрацьовано спільні узгоджені заходи для подальшої співпраці з метою викриття, притягнення до відповідальності та реального покарання правопорушників.
Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено