Івано-Франківськ

Стало відомо, як почувається дитина, якій нещодавно вперше в Україні зробили пересадку серця (ФОТО)

13-річний Максим з села Зарудці Волинської області, якому кілька днів тому зробили трансплантацію серця, розповів, як почувається.

1632467310 5450

Хлопець створив сторінку в Instagram, і першим дописом стало фото, де він після операції, пише ПІК.

“Другий День з новим серцем! Почуваюсь набагато краще)”, – так підписав світлину Максим.

У мережі Фейсбук засновниця ГО “Всеукраїнської платформи донорства IDonor” Ірина Заславець теж написала про стан хлопчика, а також опублікувала відео, на якому видно, що до Максима нарешті повернувся апетит.

“У його грудях уже другу добу б’ється донорське серце. Макс першим серед дітей отримав його в Україні! Сьогодні він підвівся на ноги. Каже, політ нормальний. Із мрій поки – швидше повернутися додому”, – написала Ірина Заславець.

1632467338 2977 scaled

З 13-річним Максимом з Волині у липні стався інсульт. Останній місяць дитина перебувала в реанімації Волинського медзакладу. Коли у вересні хлопця перевезли до лікарні швидкої допомоги у Львові, стан його був критичним, і рахунок ішов на дні.

Серце Максиму трансплантували директор Інституту серця Борис Тодуров з Гаврилом Ковтуном та лікуючим кардіохірургом Віталієм Петровим.

Донором органів став 54-річний чоловік, який помер від інсульту. Його сім’я дала згоду на забір органів. Завдяки такому рішенню родини, шанс на життя отримали ще п’ятеро людей.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено