Івано-Франківськ

На 97-році життя відійшов у вічність Почесний громадянин Калуша (ФОТО)

Василь Наконечний був великим життєлюбом.

1632726052 030d09ad92474a5fdb9c large

Серце великого життєлюба Василя Наконечного перестало битися на 97 році життя. Воно було віддане Україні та Калуській громаді, повідомляє міськрада, пише ПІК.

Пан Василь – ветеран дивізії «Галичина», учасник боїв під Бродами, вояк УПА, багаторічний в’язень радянських концтаборів (покарання відбував у Воркуті).

Упродовж 1943-1944 років вояка був контррозвідником дивізії «Галичина». Пішов служити у  18 років.

nakon 1  large

У теперішніх часах ветеран Наконечний був останнім живим дивізійником у Калуші. Раніше чоловік згадував: «Вже нікого немає. Був ще Рудий Ромко із Войнилова і Мирослав Симчич. Про нього у Калуші добре знають. Він був сотенний УПА. Дожив до 90 років. Тепер я один як палець».

І ось сумна звістка. Не стало й Василя Наконечного.

“Калуська міська рада, її виконавчий комітет, міський голова Андрій Найда та депутатський корпус висловлюють щирі співчуття сім’ї, родині, близьким з приводу тяжкої і непоправної втрати Наконечного Василя Михайловича – почесного громадянина м. Калуша”, – йдеться у некролозі міськради.

Влада висловлює щирі співчуття родині покійного, поділяє її горе. Нехай пам’ять про покійного Василя Михайловича назавжди залишиться у серцях рідних, друзів та всіх, хто його знав, любив і поважав.

До слова, нещодавно померла Почесна громадянка Калуша Оксана Франко – онука брата Івана Франка, професорка кафедри етнології історичного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка, докторка історичних наук. 

Читайте також:

Почесну громадянку Калуша поховали у Львові (ФОТО)

У Болехові згадували отця Ярослава, що пройшов табори та 192 дні голодування (ФОТО)

Калуш сумує з приводу смерті професорки, онуки рідного брата Івана Франка (ФОТО)

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtubeта  Telegram

 

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено