Івано-Франківськ

У Франківську планують розгорнути четверте відділення для пацієнтів з COVID-19

У Франківську заповненість в ЦМКЛ становить 81% (137 людей в стаціонарі), в міській клінічні лікарні № 1 — 70% (104

Богородчани: майже місяць хворих на коронавірус у місцевій лікарні не було

Про це на оперативній нараді повідомила начальниця управління охорони здоров’я міськради Марія Бойко, пише ПІК із посиланням на “Суспільне“.

За її словами, в центральній міській клінічній лікарні для хворих на коронавірусну інфекцію розгорнули два терапевтичні відділення, минулого тижня також перепрофілювали ЛОР відділення. Міська клінічна лікарня також розгорнула два відділення.

Зважаючи на таку кількість пацієнтів, мова йде про розгортання четвертого відділення для пацієнтів з COVID-19 в ЦМКЛ — урологічного. Заклади працюють на повну свою можливість“, — каже Марія Бойко.

За словами заступника головного лікаря центральної міської клінічної лікарні Володимира Вовчука, у медзакладі розгорнули 170 ліжок для пацієнтів з COVID-19. Лікар каже, як показує досвід, при погіршенні ситуації можна організувати 250-270 місць.

Вчора ми хотіли розгорнути урологічне відділення, але не змогли, бо там такий склад пацієнтів, що виписати чи перевести їх неможливо. Вони — післяопераційні, важкі. Після півтора року роботи в епідемії поступають у відділення багато людей у важких станах“, — каже Володимир Вовчук.

Марії Бойко розповідає, минулого року дитяча міська клінічна лікарня мала пакет для лікування хворих з COVID-19.

Спочатку розгортали ліжка для дорослих. Потім лікарня мала пакет і лікувала дітей з COVID-19. Зараз медзаклад немає цього пакета. Всіх дітей з коронавірусом відправляють в інфекційну лікарню“, — каже начальниця управління охорони здоров’я міськради.

За її словами, станом на 28 вересня, згідно з розпорядженням, мали б розгорнутися ліжка у всіх районах області.

Міський перинатальний центр ми розглядаємо як заклад, на базі якого при зростанні кількості пацієнтів з COVID-19, можна розгорнути додаткові ліжка. Якщо ми будемо бачити, що ситуація критична — перинатальний центр за 2-3 доби може розгорнути додаткові ліжка“, — каже Марія Бойко.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено