Івано-Франківськ

У Міністерстві соціальної політики розповіли, як перевіряють українців на оформлення субсидії

Державний контроль при призначенні субсидій здійснювався і буде здійснюватися, при чому не одним контролюючим органом. 

У Міністерстві соціальної політики розповіли, як перевіряють українців на оформлення субсидії

У Міністерстві соціальної політики зазначають, що при спрощенні програми житлових субсидій частину інформації отримують без людини, не потрібно приносити довідки про доходи і т.д. Це все отримуємо в режимі автоматичного обміну. За результатами того, що людина задекларувала, ця інформація перевіряється державними реєстрами. Про це в ефірі телеканалу «1+1» повідомив заступник міністра соцполітики Віталій Музиченко, пише Слово і діло.

“Наприклад, людина говорить, що не має автомобіля, ми їй віримо і призначаємо субсидію. Але ця інформація йде до бази нерухомого або рухомого майна. І ми перевіряємо: автомобіль, квартири, покупки на суму понад 50 тис грн тощо. Іноді виникають дивні ситуації, коли людина оформляє субсидію, а потім здійснює покупку валюти на 1 млн грн. Це реальні ситуації з реального життя”, – розповів він.

Для уникнення таких ситуацій, у цьому році з травня через такий державний реєстр перевірили 2,5 млн одержувачів субсидії за минулий опалювальний період.

“Тут хочу звернути увагу, коли людина подає документи на оформлення субсидії, вона заповнює заяву, декларацію. Дуже важливо, щоб туди була занесена правильна і достовірна інформація. Вона обов’язково буде перевірена і такій людині буде потрібно повернути незаконно отриманий розмір субсидії за певний період”, – додав Музиченко.

Читайте також у ПІК:

Стало відомо, скільки українців працюють без трудової книжки

В Україні ціна на гречку зросла до 100 гривень

Хліб в Україні подорожчає на чверть: економіст пояснив чому

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtubeта  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено