Івано-Франківськ

Поліція відкрила 42 кримінальні справи щодо підробки COVID-сертифікатів

Територіальні підрозділи дізнання Нацполіції України (НПУ) упродовж 2021 року розпочали 42 справи щодо підроблення документів, у яких предметом кримінального правопорушення
politsiya
Територіальні підрозділи дізнання Нацполіції України (НПУ) упродовж 2021 року розпочали 42 справи щодо підроблення документів, у яких предметом кримінального правопорушення стали міжнародні свідоцтва про вакцинацію і COVID-сертифікати.

Про це йдеться у відповіді від Управління дізнання Національної поліції України на інформаційний запит Укрінформу.

«Упродовж 2021 року територіальними підрозділами дізнання Національної поліції України розпочато 42 кримінальні провадження за статтею 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) КК України, у яким предметом кримінального правопорушення стали міжнародні свідоцтва про вакцинацію та COVID-сертифікати», – йдеться в документі.

За підроблення цих документів (ч. 1 ст. 358 КК України) передбачено покарання у вигляді штрафу до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до 6 місяців, або обмеження волі на строк до 2 років.

У разі повторного вчинення такого кримінального правопорушення або вчинення його за попередньою змовою групою осіб передбачено покарання у вигляді обмеження волі на строк до 5 років або позбавлення волі на той самий строк.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено