Івано-Франківськ

Отруєння людей у Калуші: кількість хворих зросла

5 жовтня в інфекційне відділення Калуської міської лікарні прийняли ще двох людей.

Отруєння людей у Калуші на Франківщині: кількість хворих зросла до 10, з них — двоє дітей

Кількість людей, які 1 жовтня отруїлися в кафе “Crispy” у Калуші, зросла до десяти. Про це кореспондентці Суспільного розповіла завідувачка відділення медзакладу Оксана Черпак.

Сьогодні ще прийняли хлопця і дівчину. Вони також їли у цьому закладі 1 жовтня, але самостійно лікувалися вдома”, — сказала лікарка.

З її слів, зараз у Калуській міській лікарні з отруєнням перебуває восьмеро дорослих і дві дитини — 11-річна дівчинка і 17-річний хлопець. Усі люди — з Калущини.

У закладі харчування усі їли лаваш з куркою“, — каже лікарка і додає, що стан людей наразі стабільний.

Начальник Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області Роман Гурський у коментарі Суспільному розповів, що зараз у кафе “Crispy” інспектори проводять санітарно-епідеміологічне розслідування, також позапланово перевіряють харчі.

Найсуттєвіше — це те, що ми втратили один день часу, тому що п’ятеро хворих, потрапили в інфекційне відділення Калуської міської лікарні 3 жовтня. А екстрене повідомлення ми отримали об 11:00 4 жовтня. Хоча головний лікар нас мав повідомити 3 жовтня для своєчасного встановлення причин захворювання і його локалізації”, — сказав Роман Гурський.

Він також додав, що сьогодні вранці під час перевірки закладу експерти Держпродспоживслужби зафіксували порушення.

Нам не представили документи на сировину, з якої виготовляли курячі лаваші. Наразі роботу кафе припинили на 10 днів, звідти відібрали змиви, також перевірять продукти. Винних притягнуть до відповідальності. Але все це буде за три дні, після результатів мікробіологічних досліджень”, — розповів Роман Гурський.

Нагадаємо, що у Калуші в закладі харчування «Crispy» отруїлися 8 людей. Їх госпіталізували в інфекційне відділення Калуської міської лікарні. Стан хворих середнього ступеня важкості.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено