Івано-Франківськ

Цукерберг вперше відреагував на масштабний збій Facebook

Засновник і глава компанії Facebook вибачився перед користувачами фейсбука, інстаграму та месенджерів.

image 1

Марк Цукерберг опублікував на своїй сторінці у вже працюючому фейсбуці короткий пост, але не пояснив причину збою.

Facebook, Instagram, WhatsApp та Messenger зараз повертаються онлайн. Вибачте за зрив сьогодні – я знаю, як ви покладаєтесь на наші послуги, щоб бути на зв’язку з небайдужими вам людьми“, – написав Цукерберг.

image1

До слова, на тлі цього почали падати в ціні акції компаній. Сам Цукерберг за попередніми оцінками втратив до 6 – 7 мільярдів доларів. На щастя, після першої ночі за київським часом соцмережі поступово почали відновлювати роботу.

Згодом у Facebook Inc назвала причину шестигодинного збою на своїх ресурсах Facebook, Instagram та Whatsapp – це зміни конфігурації маршрутизаторів.

Наші інженерні групи дізналися, що зміни конфігурації магістральних маршрутизаторів, які координують мережевий трафік між нашими центрами обробки даних, викликали проблеми, які перервали цей зв’язок. Це порушення мережевого трафіку зумовило каскадний вплив на способи зв’язку наших центрів обробки даних, в результаті чого наші послуги були зупинені“, – повідомили у Facebook Engineering.

Нагадаємо, 4 жовтня приблизно о 18:30 користувачі фейсбуку та інстаграму зауважили, що втратили доступ до них. Припинив працювати також і месенджер фейсбука, і WhatsApp. Згодом виявилося, що стався масштабний збій по всьому світу.

Услід за сервісами Facebook проблеми виникли й в інших популярних сайтів та порталів – зі збоями працювали Netflix, Steam, PlayStation Network, Twitter, Gmail, Snapchat, Tinder, Zoom, Viber, YouTube та багато інших.

Після майже 7 годин відсутності у мережі усі Facebook та дотичні до нього сервіси відновили роботу.

До слова, востаннє такий глобальний збій у Facebook та Instagram стався у лютому поточного року.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас у Facebook,InstagramYoutube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено