Івано-Франківськ

Дієтологи назвали 5 продуктів, які несправедливо вважали шкідливими

Найкращий експерт - ваш організм, завжди додасть в раціон те, чого потребує.

hleb scaled

Дієтологи і прихильники правильного харчування постійно твердять, що ці продукти шкідливі для здоров’я людини. Однак дослідження показали, що вони можуть бути корисними – головне, знати, як саме цю їжу споживати, повідомляє ukrhealth.net, пише ПІК.

Хліб
Його не варто повністю виключати з меню, адже хліб може бути корисний завдяки мікроелементам в складі. Це в чистому вигляді повільні вуглеводи, неочищені від клітковини. Для того ж, щоб переварити цей продукт, потрібно багато часу. Це дозволить залишатися ситим довгий час. І нарешті, наявність в хлібі клейковини допомагає довше залишатися молодим і красивим.

Квашена капуста

Деякі прихильники правильного харчування вважають квашену капусту не найкориснішим продуктом. Адже в ній чимало солі, а іноді вона викликає метеоризм. Однак користь цього продукту незаперечна: капуста дозволить кишечнику знайти корисні бактерії, корисні цукри. Бактерії допоможуть зменшити запальні процеси і виробляти гормон щастя – серотонін. Також продукт допоможе захиститися від простудних захворювань, що особливо актуально для осіннього часу.

 Картопля

Ох, як тільки не звинувачують картоплю у всіх смертних гріхах! Особливо її хають за високий глікемічний індекс. Однак медики стверджують, що виключати продукт з раціону в корені невірне рішення, адже він багатий вітамінами С, Е, Н, РР, групи В, а також багато макро -, і мікроелементами, наприклад, фосфором, калієм, хлором, магнієм. І важливо наявність в картоплі клітковини, яка корисна для шлунка.

Вершкове масло

Ще ворог №1 для прихильників здорового харчування і дієт. Люди, які худнуть, уникають поїдати вершкове масло, думаючи, що зайві 10 грамів продукту позначаться на обсязі талії. А даремно! Вітаміни, насичені жири, мінерали – багатий склад продукту забезпечує організм здоров’ям, покращує обмін речовин і допомагає кожному органу людського тіла. Головна вимога до вершкового масла – якість і обмеження за кількістю. Бажано споживати не більше 3 чайних ложок продукту в день.

Кефір

Нерідко фахівці підкреслюють корисні властивості натурального йогурту. Проте кефір не менш корисний. Адже завдяки йому можна налагодити мікрофлору кишечника, метаболізм. Також кефір містить величезну кількість білка, кальцію, вітаміну D, що дозволяє зробити кістки міцними, а організм здоровим. Додайте продукт в раціон обов’язково, щоб не стикатися з проблемами зі здоров’ям, так як напій неймовірно корисний.

Читайте також: 

З грудня в Україні підвищать пенсії

В Україні штрафи за незаконний вилов риби збільшили в десятки разів

МОЗ зобов’язав усіх українців носити маски: пояснює чому

В Івано-Франківську знову виявили тіньових працівників у ресторанах та салонах краси (ФОТО)

Оцінка експерта: Чому на Прикарпатті все частіше народжуються двійні та трійні

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено