Івано-Франківськ

МОЗ зобов’язав усіх українців носити маски: пояснює чому

Викидати використані маски рекомендують у закриті контейнери.

244575869 1963508703812225 8156730488140738931 n scaled

МОЗ зазначає: незалежно від того, пройшла людина повний курс щеплення проти COVID-19 чи перехворіла, захисні маски зобов’язані носити всі без виключення, повідомляє міністерство охорони здоров’я у Фейсбук, пише ПІК.

У МОЗ вважають, що використання медичних масок залишається основним способом уникнути інфікування коронавірусною хворобою та унеможливити передачу вірусу.

“Медичні працівники, ті, хто має симптоми респіраторного захворювання або позитивний результат на COVID-19, особи з груп ризику тяжкого перебігу захворювання повинні носити медичну маску, з метою убезпечити не лише оточення, але й себе”, – йдеться, зокрема, у дописі.

Чому всім потрібно носити маски?

По-перше, маски захищають здорових людей від інфікованих. Йдеться як про хворих на COVID-19 із вираженими симптомами, так і тих, хто безсимптомно переносить хворобу. Тому використання маски – це турбота не лише про себе, а й про тих, кого ненароком можна інфікувати коронавірусною хворобою.

По-друге, наразі в Україні не йдеться про колективний захист від коронавірусної хвороби, а тому ризик інфікуватись все ж таки залишається.

По-третє, вакцинація у поєднанні із використанням медичної маски дозволяє максимізувати захист від нових, більш небезпечних, штамів коронавірусної хвороби, зокрема “Дельта-штаму”. Такі поради надають Центри з контролю та профілактики захворювань в США.

У МОЗ наголошують:

“Використання масок – правило, якого мають неухильно дотримуватись всі, хто перебуває у громадських місцях, великих скупченнях людей, транспорті, хворіє або перебуває разом із хворими”.

Викидати використані маски бажано у закриті контейнери.

Читайте також: 

Підписуйтесь на нашу сторінку у FacebookInstagram , Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено