Івано-Франківськ

Прикарпатців попереджають про виявлення небезпечної речовини у продуктах

У природній добавці ксантановій камеді виявили небезпечну речовину оксиду етилену.

unnamed 1 1

Ксантан – безпечна харчова добавка, яка використовується для поліпшення текстури. У випічці вона замінює алерген глютен. Також її часто додають до косметичних засобів. А от оксид етилену є сильною отрутою для більшості мікроорганізмів, що використовується для газової стерилізації, наприклад, одноразових медичних шприців.

Ксантанову камедь з небезпечною речовиною привозили з Китаю до Австрії, де вона використовувалась у продукції та експортувалася до України. Отримувачем продукції є ТОВ «Лесаффр Україна» (вул. Бориспільська 9, буд. 91, м. Київ, 02099).

Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області, пише ПІК.

“Держпродспоживслужба Прикарпаття попереджає операторів ринку, які використовують у виробництві обіг вищезазначеної продукції, про необхідність вилучити її з виробництва у строк не більше двох робочих днів письмово інформувати про виявлену невідповідність”, – йдеться у зверненні.

Також у разі виявлення даного харчового продукту в обігу, працівники Держпродспоживслужби просять негайно повідомляти про це за телефонами: (0342) 511389, 511392 або звертатись до територіальних управлінь.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено