Івано-Франківськ

На Івано-Франківщині засудили військового, який кинув у натовп відвідувачів кафе гранату

Обвинувачений вину в інкримінованому йому злочині визнав повністю.

Рожнятівський районний суд Івано-Франківської області визнав винним військовослужбовця-контрактника однієї з військових частин Прикарпаття в умисному вбивстві, замаху на кримінальне правопорушення, умисному тяжкому тілесному ушкодженні, хуліганстві та незаконному поводженні з бойовими припасами.

Про це повідомили ПІК у пресслужбі Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Західного регіону.

У суді прокурори довели, що в травні 2018 року у вечірній позаслужбовий час вказаний молодший сержант, уродженець Донеччини, перебуваючи на підпитку, вступив у конфлікт з відвідувачами кафе у селі Лісна Тарновиця. 

Опісля, застосував ручну осколкову гранату Ф-1, кинувши її перед вхідними воротами закладу у відвідувачів. Як наслідок, один місцевий мешканець, у якого боєць кинув боєприпас, від отриманих поранень помер місяць потому в лікарні, а ще восьмеро – отримали тілесні ушкодження різного ступеню тяжкості.

Обвинувачений вину в інкримінованому йому злочині визнав повністю.

Суду чоловік пояснив, що конфлікт почався з того, що хтось з відвідувачів погано висловився про його дитину, а також назвали його “сєпаром”. Гранату та інші боєприпаси він привіз з Донбасу, де проходив військову службу пов’язану з антитерористичною операцією в складі 54 бригади поблизу села Семигір’я Бахмутського району Донецької області.

У тому, що загинула людина і різного ступеня тілесні ушкодження зазнали інші люди, він щиро розкаюється та щиро просить в потерпілих пробачення, а суд суворо його не карати. Суд врахував усі обставини, наведені прокурором Івано-Франківської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Західного регіону, та засудив бійця до 8 років позбавлення волі.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас у Facebook,InstagramYoutube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено