Івано-Франківськ

У МОЗ розповіли особливості ковід-штаму “Дельта” в Україні

95% нових випадків COVID-19 в Україні припадають на штам «Дельта».

Очільник МОЗ Ляшко повідомив, чи буде в Україні новий локдаун

Лікарі фіксують специфічні симптоми у пацієнтів, інфікованих цим штамом, повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко в інтерв’ю виданню “Голос Америки“, передає УП, пише ПІК.

Міністр заявив, що у хворих спостерігають різке падіння рівня кисню на 7-8 день після зараження штамом “Дельта”.

 

“Лікарі-інфекціоністи говорять про певні особливості “Дельти” на території України: інфікована людина може мати симптоми 7-8 днів, а потім сатурація кисню різко падає із 92% до 70%. Міністр заявив, що у хворих спостерігають різке падіння рівня кисню на 7-8 день після зараження штамом “Дельта. Таких людей важко витягти, їх підключають до апаратів штучної вентиляції легень”, – розповів міністр.

Нова хвиля захворюваності почалася раніше, ніж очікували фахівці та представники міністерства. Головний санітарний лікар Ігор Кузін зазначав, що спалах захворюваності очікують не раніше жовтня-листопада.Також, за словами міністра, показники захворюваності на COVID-19 вже наблизились до показників осені 2020 року.

Найбільша кількість випадків припадає на великі міста – Одеса, Запоріжжя, Дніпро, Харків, а також на Сумську, Донецьку та Житомирську області.

Нагадаємо, серед основних симптомів зараження штамом “Дельта”:

  • головний біль;
  • нежить;
  • лихоманка;
  • біль у горлі.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас у Facebook,InstagramYoutube та  Telegram
Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено