Івано-Франківськ

У Долині створять медичні пункти тимчасового базування

Відповідне рішення прийняли під час чергової 16 сесії Долинської міської ради, яка відбулась 28 вересня 2021 року.

unnamed 5

В Україні продовжується реформа системи охорони здоров’я, яка зокрема змінила підходи до утримання фельдшерсько-акушерських пунктів. ФАПів, як закладів охорони здоров’я, які фінансуються за кошти держави, як колись, не передбачено медичною реформою.

Про це повідомляє Долинська міська рада, пише ПІК.

Як показала практика, багато громадян занепокоєні змінами, проте уряд громади зацікавлений  у якісному обслуговуванні населення та прикладає у  цьому напрямку максимум зусиль.

Зокрема, для надання первинної медичної допомоги медичні пункти тимчасового базування (МПТБ) будуть діяти у населених пунктах Долинської ТГ: с.Оболоня, с.Мала Тур’я, с.Яворів, с.Тяпче, с.Гошів, с.Гериня, с.Лоп’янка, с.Підбережжя, с.Грабів, с.Рахиня, с.Слобода Долинська, с.Якубів, с.Діброва, с.Белеїв.

Пункти тимчасового базування будуть також у селах сусідньої Вигодської громади: с.Новий Мізунь, с.Старий Мізунь, с.Кропивник, с.Новошин, с.Пшеничники, с.Сенечів (2 пункти), с.Лолин, с.Підліски, с. Ангелівка, с.Максимівка.

«У лютому 2018 року введений в дію Спільний наказ між МОЗ та Мінрегіоном від 06.02.2018 № 178/24, який передбачає затвердження Порядку формування спроможних мереж надання первинної медичної допомоги. Згідно вимог чинного законодавства, фельдшерські пункти необхідно реорганізовувати у так звані медичні пункти тимчасового базування», – пояснила заступниця директора комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медичної допомоги» Галина Різень.

За її словами,  у медичних пунктах тимчасового базування будуть здійснюватися заходи санітарно-просвітницького та профілактичного спрямування, надання першочергової медичної допомоги, а  також  консультації лікарями без проведення лікувально-профілактичних процедур, що потребують додаткового обладнання.

Такі зміни дозволять раціонально використовувати приміщення і бюджетні кошти.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено