Івано-Франківськ

Канікули в школах України можуть продовжити до 3-4-х тижнів – Ігор Кузін

Мета такої ідеї - зменшити навантаження на систему охорони здоров’я в тих областях, де є понаднормове навантаження на лікарні.

dbynnfouydlwjvnpkzus scaled

В уряді обговорюють можливість продовжити осінні канікули у школах до трьох чи чотирьох тижнів через ситуацію з захворюваністю на коронавірусну хворобу COVID-19, повідомив міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін в інтерв’ю Радіо Свобода, пише ПІК.

«У закладах освіти канікули мали розпочатися із 25 жовтня. Постійна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій вже рекомендувала перенести осінні канікули на тиждень раніше, оскільки сумарний внесок школярів і педагогів в епідемічний процес – близько 10-15%. За рахунок такого рішення намагаються зменшити навантаження на систему охорони здоров’я в тих областях, де є понаднормове навантаження на лікарні», – заявив Кузін в інтерв’ю Українському радіо.

Нагадаємо, що навантаженість ковід-відділень в Івано-Франківській області складає наразі в середньому майже 62%. Хоча в Івано-Франківській міській клінічній лікарні №1 цей показник досягав цього тижня 98%.

«На стаціонарному лікуванні в Україні перебувають 607 дітей, це становить 21% від тієї кількості ліжок, які були виділені для педіатричного напрямку. Це майже 2800 ліжок на національному рівні. Велика кількість класів на сьогодні закриваються у зв’язку з виявленими випадками захворювання на коронавірус або у дитини, або у вчителя”, – заявив головний державний санітарний лікар Кузін.

Читайте також: 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено