Івано-Франківськ

На Калущині відновили «Ворота Карпат» – міст, який зруйнувала червнева повінь у 2020-му році (ФОТО)

Лісівники Осмолодського лісгоспу відновили міст, який зруйнувала червнева повінь 2020 року.

v1 scaled

Міст у селі Осмолода, що на Калущині, лісівники вирішили урочисто відкрити міст, оскільки він надзвичайно важливий для краю, пише ПІК з посиланням на Івано-Франківське обласне управління лісового та мисливського господарства.

«Люди називають цей міст «Воротами Карпат». Його знають усі – туристи, місцеві мешканці, гості нашого краю. Міст знаходиться на виїзді із села Осмолода і є важливою транспортною артерією для регіону. Він сполучає більшість віддалених лісництв нашого підприємства, а також є центральним у мережі лісових автомобільних доріг Осмолодського лісгоспу», – розповідає директор Осмолодського лісгоспу Олексій Фрик.

Протяжність моста – 26 м, ширина – 4 м. Лісівники також реконструювали до нього під’їзну дорогу.

«Сучасні лісотранспортні артерії в Осмолодському лісгоспі відкривають доступ до найвіддаленіших стиглих і пристигаючих деревостанів, що дає змогу ефективно охороняти насадження, вчасно ліквідовувати пожежі, вогнища хвороб і шкідників, вітровали», – зазначив заступник начальника обласного управління Андрій Шпундра.

v2 scaled os1 scaled

Нагадаємо, в цілому наводнення 2020-го року завдало Осмолодському лісгоспу збитків на 40 тис. гривень. Стихія пошкодила майже три кілометри лісових автомобільних доріг, знищила три мости. Проте до квітня 2021 року всі інфраструктурні об’єкти лісівникам вдалося відновити.

os0 scaled

Від часу створення Осмолодського лісгоспу 1995 р. лісівники збудували 54 мости, проклали 86 км, із них 57 км за останні десять років. На сьогодні загальна протяжність відомчих доріг підприємства становить 308,6 км, густота їх – 4,8 км на 1 тис. га.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено