Івано-Франківськ

Мотоцикліста, який у Калуші на смерть збив дитину, відправили під цілодобовий домашній арешт

Домашній арешт строком 60 діб.

246282647 1775008506112244 3680632782243285998 n scaled

Як повідомляла ПІК, 14 жовтня о 19:40  до Калуського районного відділу поліції надійшло повідомлення про те, що по вулиці Богдана Хмельницького невідомий водій на мотоциклі вчинив наїзд на 6-річну дівчинку, яка з матір’ю  переходила дорогу на нерегульованому пішохідному переході.Після цього водій з місця події втік. Від отриманих травм дитина померла дорогою до лікувального закладу.

Винуватцем виявився 17- річний хлопець.

Суд відправив неповнолітнього, який вчинив ДТП, під цілодобовий домашній арешт, повідомляє ПІК з посиланням на Калуський міськрайонний суд Івано-Франківської області.

“Згідно матеріалів справи, мешканець Калуського району керував мотоциклом та рухався по дорозі із одностороннім рухом. В цей час, на проїзну частину дороги, вийшла малолітня пішохід із своєю матір’ю та стала перетинати дорогу. При наближенні до пішохідного переходу, неповнолітній водій проявив неуважність, відволікся від керування транспортним засобом, не зупинився, щоб дати дорогу пішоходам та здійснив наїзд на дитину”,- йдеться у повідомленні.

Внаслідок ДТП малолітня пішохід отримала тілесні ушкодження, що спричинили смерть.

“В судовому засіданні прокурор просив застосувати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, оскільки неповнолітній обґрунтовано обвинувачується у вчиненні тяжкого злочину”,- йдеться у повідомленні.

Захисник просив застосувати до підозрюваного більш м’який запобіжний захід, а саме цілодобовий домашній арешт, оскільки він являється неповнолітнім, позитивно характеризується за місцем навчання і проживання, раніше не притягався до кримінальної відповідальності.

Вислухавши учасників кримінального провадження, дослідивши матеріали клопотання, суд вирішив застосувати до підозрюваного запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

“Суд врахував, що згідно Конвенції про права дітей, кожна дитина не може бути позбавлена волі незаконним або свавільним чином. Арешт, затримання чи тюремне ув’язнення дитини здійснюється згідно з законом та використовується лише як крайній захід протягом найкоротшого відповідного періоду часу. Таким чином застосував відносно підозрюваного запобіжний захід у виді домашнього арешту, строком на 60 днів, заборонивши йому цілодобово залишати житло по місцю його проживання”,- йдеться у повідомленні. 

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас у Facebook, InstagramYoutube та  Telegram
Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено