Івано-Франківськ

Стало відомо, як українські герої ліквідували терориста Моторолу в Донецьку (ФОТО)

Для проведення спецоперації зголосилися два українських добровольці, один з них - кадровий співробітник зі спецпідготовкою, а інший - позаштатний агент.

1628175200184589901

Рівно 5 років тому, 16 жовтня 2016-го року, в результаті зухвалої спецоперації 5-го управління Департаменту контррозвідки СБУ в ліфті свого будинку в центрі Донецька був знищений один з найвідоміших російських терористів – Арсен Павлов (на фото), позивний “Моторола”, повідомляє на сторінці у Фейсбук Юрій Бутусов, український військовий журналіст, головний редактор сайту Цензор.нет, пише ПІК.

Бутусов вважає, що сьогодні можна розповісти деякі деталі цієї спецоперації – з причини причетності “Мотороли” до вбивств багатьох українських громадян, зокрема, Героя України Ігоря Брановицького.

“Складність (ліквідації терориста) полягала в тому, що охорона “Мотороли” контролювала двір і сам під’їзд, в будинку проживало багато мирних жителів, і ліквідацію треба було провести так, щоб невинні люди не постраждали. Був обраний план підриву ліфта житлового будинку, в якому “Моторола” отримав квартиру в центрі Донецька”, – зазначає Бутусов.

1196

  • Липень 2014 року , Моторола жениться в українському Донецьку.

Для проведення спецоперації зголосилося два добровольці, один з них – кадровий співробітник зі спецпідготовкою, а інший – позаштатний агент, який, однак, мав екстраординарні вольові якості, і зіграв вирішальну роль в операції.

“Тренування проводилися в Києві, в під’їзді будинку, де був встановлений ліфт аналогічної контрукції. За легендою, диверсанти діяли як бригада ліфтерів, які проводять плановий огляд ліфта. Вони повинні були відкрити шахту ліфта, встановити на кабіні ліфта міни і датчик, що передає інформацію про те,  що терорист зайшов у ліфт”, – надає деталі Бутусов.

Уже за реальних обставин два ремонтника зайшли в під’їзд за кілька днів до підриву. Охорона перевірила документи і сумку, проте ніяких підозр не виникло. “Моторола” був на виїзді. Вони розкрили ліфт і встановили міну і датчик на вентиляційну решітку.

Однак після того, як “ремонтники” пішли, трапився прокол. Диверсанти виявили, що забули на даху ліфта … один зі своїх мобільних телефонів.

Тому агент СБУ вирішив виправити помилку. Ця людина зі сталевими нервами була упевнена, що контролює обстановку і зуміє бути досить переконливою для охорони.

В результаті український диверсант вдруге зайшов в під’їзд, другий раз зустрівся з охороною, і сказав, що йому треба ще раз подивитися ліфт, щоб переконатися, що все працює як треба. Ворог йому повірив. І в результаті агент СБУ ще раз розкрив шахту ліфта і забрав телефон.

До слова, ця обставина зараз викликала багато критики у мережі.

Та повернемось у 2016-й. Щоб виключити будь-який ризик для мирних жителів, треба було здійснити підрив з гарантією, що постраждають тільки терористи.

246039192 6509914395715468 8369042663074308451 n scaled

246267793 6509914892382085 6600219598843738253 n scaled

“16 жовтня Арсен Павлов зайшов в під’їзд з одним охоронцем. Український диверсант чув, що відбувається в ліфті. Коли в ліфт зайшли люди, він набрав номер самого “Мотороли”, яким терорист в цей час користувався. У той момент, коли в ліфті задзвонив телефон і терорист Павлов підняв трубку, щоб сказати “Алло”, пролунав вибух.”Моторолі” і його охоронцеві вибухом відірвало голови”, – зазначає Бутусов.

Ось таку картину (на фото) наслідків роботи українських диверсантів зафіксували у жовтня 2016-го російські ЗМІ, адже українських там немає.

Всі українські диверсанти, які здійснили цю надзвичайну спецоперацію, благополучно покинули Донецьк.

ФСБ кілька разів рапортувала про затримання диверсантів, які нібито підірвали Павлова. Однак це були люди, які не мали до цього жодного стосунку.

На думку Юрія Бутусова ліквідація терориста Павлова – яскрава сторінка в історії війна за Незалежність України, в стилі ізраїльської “Моссад”, і прийде час, про цей подвиг також будуть написані книги і зняті фільми.

Читайте також:

У Франківську прибрали Іво Бобула та ще дев’ять незаконних рекламних конструкції (ФОТО)

Оздоблюють церкву, зафіксували землетрус, загинула дівчинка: Топ-10 новин Прикарпаття за тиждень (11.10-17.10) – ФОТО, ВІДЕО

У Польщі затримали українця, який перевозив 27 нелегальних мігрантів

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено