Івано-Франківськ

У Франківську відбулася сесія міської ради: що цікавого розглянули (ФОТО)

У понеділок, 18 жовтня, відбудеться позачергова сесія Івано-Франківської міської ради.

У Франківську розпочалася сесія міської ради

У порядку денному, зокрема, розгляд питання щодо ситуації з початком опалювального сезону та цін на газопостачання для бюджетних установ, пише ПІК

У сесійній залі присутні 39 народних обранців, які на початку засідання підтримали звернення міської ради до президента, голови ВРУ та Кабміну щодо недопущення зростання ціни на газ, послуги з розподілу природного газу та електроенергію.

На сьогоднішній день ціна газу сягнула позначки 30-45 тис. грн за 1000 м. куб. та продовжує зростати, що своєю чергою веде до критичної напруженості місцевих бюджетів та ставить під загрозу проведення опалювального сезону, зокрема, забезпечення теплом дитячих садків, шкіл, лікарень, закладів культури та зростання цін на товари, особливо на продукти харчування“, – йдеться у зверненні.

Депутати стурбовані критичною ситуацією, що склалася у зв’язку зі зростанням ціни на природний газ для бюджетних установ і бізнесу

Ви знаєте що відбувається на ринку газу. Розуміємо стурбованість людей, в особливо бізнесу. Це призведе до зростання цін на продукти харчування. Вже сьогодні хлібокомбінат заявив про зростання цін на 20 відсотків”, – наголосив головуючий Руслан Марцінків.

За словами Марцінківа, міська рада лише до кінця 2021 року змушена буде спрямувати додаткові кошти в сумі більше 8 млн грн. А на опалювальний сезон видатки на газ зростуть більше, ніж на 100 млн грн.

Окрім того, депутати міської ради звернулися до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України з вимогою  прийняття збалансованого Державного бюджету на 2022 рік в частині, що стосується забезпечення сфери охорони здоров’я, лікувальних закладів, фінансування заробітних плат медичних працівників.

Зокрема, місцеві обранці просять: 

  • негайно погасити заборгованість з виплати заробітної плати медичним працівникам;
  • вжити невідкладних заходів для недопущення скорочення посад медичних працівників;
  • у проєкті Державного бюджету на 2022 рік передбачити  фінансування сфери охорони здоров’я у повному обсязі.

До слова, у Франківську розпочався опалювальний сезон.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  уFacebook,Instagram,Youtubeта  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено