Івано-Франківськ

Блаженніший Святослав зустрівся з Прем’єр-міністром Шмигалем: про що говорили

Зустріч відбулася на прохання Предстоятеля УГКЦ.

Блаженніший Святослав зустрівся з Прем'єр-міністром Шмигалем: про що говорили

Блаженніший Святослав 21 жовтня в Будинку Уряду України зустрівся з Прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем. Про це повідомляють на сайті Української греко-католицької церкви, пише ПІК.

На початку розмови Глава УГКЦ подякував пану Прем’єрові за його увагу і слово, яке було скероване з приводу відкриття пам’ятників отцю Омелянові Ковчу в Любліні та Блаженнішому Любомирові Гузару у Вінниці та в якому було наголошено на важливості спорудження цих пам’ятників.

Прем’єр у свою чергу зазначив, що пам’ятник Блаженнішому Любомиру також постане у Львові, Тернополі та інших містах, де він був почесним громадянином.

Також вони обговорили питання тарифоутворення для Церков і релігійних організацій. Денис Шмигаль пояснив Блаженнішому Святославу, яким чином Уряд і Президент працюють над цією проблематикою, а відтак запевнив Предстоятеля УГКЦ, що уряд бере до уваги звернення Всеукраїнської ради Церков і релігійних організацій, а також поодиноких спільнот у цьому питанні і ВРЦ невдовзі отримає відповідь на свого листа.

«Уряд робить все для того, щоб, з одного боку, забезпечити справедливу ціну на газ, а з іншого – йти назустріч релігійній спільноті України, щоб відповідати тим потребам, які мають Церкви і релігійні організації», – сказав Прем’єр.

Останньою темою зустрічі стало питання сурогатного материнства, яке вже неодноразово піднімалося у подібних розмовах.

Сторони домовилися про те, що коли буде створена робоча група з боку Уряду для прийняття закону про врегулювання питання сурогатного материнства, до цієї групи будуть залучені експерти з ВРЦіРО, щоб врахувати делікатні питання захисту гідності жінки і гідності дитини.

«Ми однозначно виступили проти того, щоб сурогатне материнство використовувалося з комерційною метою», – підкреслив Глава УГКЦ.

Читайте також у ПІК:

Шмигаль уточнив нові правила пасажирських перевезень, які діятимуть з 21 жовтня

Маємо вірити в Бога, який прощає – Патріарх Святослав на прощі у Крилосі  (ФОТО, ВІДЕО)

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль запевнив, що обов’язкової вакцинації проти Covid-19 в Україні не буде

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtubeта  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено